2012. szeptember 13., csütörtök

1. (és remélem, utolsó) inszemináció -1.széria/5. rész

No, leírom, pontosan hogy zajlott, mi történt:

Reggel 8 körül Pé odament, "leadta" a mintát, kb. 8:45-kor kész is volt.
Nekem azt mondták, max. 10-re érjek oda, mivel már nem bírtam tovább aludni, fél 10-kor már bőven ott voltam. Az eddig számomra járatlan földszinti bal folyosó (mint számomra most kiderült, itt vannak a kórtermek, 2 biztosan, illetve a "műtő") végén egy 4ágyas, tök felújított, új bútoros szobába betessékeltek, öltözzek át, aztán relaxáljak. Nos, itt egyedül voltam 11-ig, senki rám sem hederített, én meg nyugodtan befejeztem az Éhezők viadala 3. részét.
Aztán 11-kor bejött egy zöld műtőruhás férfi, hogy jöjjek, átmentünk egy előkészítőbe, köntös, papucs le, a szomszédos, sötét "műtő" szobában a szokásos terpesz ágyra fel, aztán mint egy űrhajóst, megdöntöttek hátra. Még ketten-hárman serénykedtek ott, a nevemet szinte mindenki megkérdezte csekkolásképp. Aztán jött Szűcs doki, beöltözött, egy katétert felvezettek, és azon felküldték a kis fickókat, amiből én annyit éreztem, mint kb. egy rákszűrésnél. Aztán mondták, hogy ha akarok (naná, hogy akarok, az ártani nem árt az alapelv), de nem kötelező, még 10 percig feküdjek a kórteremben, ahol idő közben lett 2 új "vendég" férjestül/párostul.
Kb. negyed 12-kor felkeltem, felöltöztem, és felmentem Szűcs rendelőjéhez, vártam, hogy szólítsanak. alig, kb. 5-en voltak előttem, de így is sikerült negatív rekordot döntenem várakozásból, ugyanis 12:40 lett, mire sora kerültem. Kicsit morcos lettem azért, amikor már rajtam kívül senki nem volt ott, erre Szűcs meg az asszisztense is elment erre-arra, igazán lezavarhattak volna előtte már engem is, pláne, hogy szokás szerint kb. 1 percet tartózkodtam bent....na mindegy. Már féltem, hogy elfelejtettek, én meg ott fogok ülni egészen holnap reggelig, amikor újra jönnek..:)))
No, zárójelentést megkaptam 2pld-ban, rajta van, hogy betegszabadság javasolt. Utrogestan hüvelykapszulát kell holnaptól használnom napi 3x, mára még javasolta a házaséletet:)
Aztán a folyt.köv.:
- ha okt. 1-ig - 18 nap múlva - (remélem) nincs menstruáció, aznap teszt, ha (remélem) pozitív, vissza dokihoz, ha negatív és megjön, 1 hó szünet
- ha okt 1. előtt már megjönne, aznap azért egy tesztet csinálni.

Szóval most várakozunk,várakozunk...Ja, meg mindjárt megyek a háziorvoshoz, kiváncsi vagyok, magától hogy áll a dologhoz, mennyi időre írna ki, én úgy döntöttem, szerdáig itthon szeretnék maradni.

Ja, igen, és majdnem elfelejtettem, a költségösszesítő: ez az "etap" az elejétől a végéig egész pontosan 53 805Ft-ba került (ha nem számolom bele a táppénz miatti kiesést, elvégre az "fakultatív").



12 megjegyzés:

  1. Szia, tegnap találtam rá a blogodra, végig is olvastam gyorsan az egészet, mert eléggé egy cipőben járunk csomó mindenben (a korunkon kívül).
    Nekünk a következő ciklusra (nagyjából három hét múlva) várható a stimuláció kezdése az első inszemhez a BMC-ben, és örültem neki, hogy te egy kicsit előbbre vagy, és főleg annak, hogy ilyen részletesen elmeséled az élményeidet - kérlek a jövőben se hagyd abba! :)

    Lenne egy kérdésem hozzád, ha nem bánod; de ha nincs kedved idegenekkel társalogni, megértem, nem muszáj válaszolnod: arra lennék kíváncsi, hogy ezt a bizonyos Szűcs doktort milyen módon választottátok ki? Mert tőlünk senki sem kérdezte meg, hogy kit szeretnénk (mondjuk nem is tudtunk volna neveket), és akihez első nőgyógyászati vizsgálatkor kerültem, az egyrészt nem mutatkozott be, másrészt szerintem nem lesz állandó orvosom, mivel azt mondta, hogy bármikorra esik a következő ciklus harmadik napja, bejelentkezés nélkül menjek csak - és hát mi a valósznűsége annak, hogy pont ő lesz ott...? Szóval nem tudom, hogy mindenkivel külön doki foglalkozik, csak minket felejtettek ki, vagy csak annak van állandó dokija, aki külön kéri, és amúgy mindig az kezeli az embert, aki épp ott van, mikor esedékes bemenni...? Te tudod esetleg?

    VálaszTörlés
  2. Ne tudd meg, hogy örülök, a hozzászólásodnak:) Így tudom, hogy van értelme, hasznos írni a blogot:)
    Na szóval:
    1. mielőtt elmentünk először a BMC-be, "kutatást folytattam", hogy egyáltalán milyen meddőségi központok vannak, akkor leszűkítettem a kört a BMC-re (mivel arra jutottam, hogy OEP-es Pesten csak ez meg a SOTE van, és arról meg alig találtam infót, honlapjuk sincs)
    2. Aztán jól utánaolvastam a BMC-nek is, és az derült ki, hogy jelenleg 3 doki van ott összesen: Konc (http://www.janoskorhaz.hu/assets/Uploads/_resampled/SetMaxSize117117-Meddosgi-Centrum-0041.jpg), a főfő, Zeke (http://www.zekejozsef.hu/inside/bemutatkozas/zeke_jozsef.jpg) és Szűcs (magas, barna hajú, szemüveges, középkorú, neki van az 1. emeleten a rendelője).
    3. Zekéről találtam a legtöbb rossz véleményt, és valahogy az lett a benyomásom, hogy őt nem szeretném, így maradt a másik kettő
    4. A legelső konzultáció után, mikor a kötelező belépő ultrahang-nőgyógyászati vizsgálatra kértem időpontot a recepción, megkérdezte a "recepciós" hölgy, hogy kihez szeretnék menni (vagy, hogy van-e, akihez szeretnék menni? Már nem emlékszem pontosan). Na és akkor mondtam neki, hogy mindegy, csak Zekéhez nem igazán. Így kerültem Szűcshöz.

    Mind3 doki rendel minden nap párhuzamosan (persze kivéve, ha szabin van valamelyik, és automatikusan mindig oda fogsz menni, akihez az elején kerültél (hacsak nem kéred magad át a recin, máshoz)
    No, ezek alapján kihez kerültél?:)

    Kicsit bővebben válaszoltam, mint ahogy a kérdés szólt, remélem hasznos volt.

    Egyébként a recepción velem eddig mindig kedvesek voltak, őket IS nyugodtan kérdezd, ha kérdésed van, akár telefonon is, de délután hívd őket (mert akkor már nyugisabb bent a helyzetük)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon köszi a gyors választ és a mégtöbb részletet, akkor most már azt is tudom, hogy ki a dokim... :) A fotókról egyik sem ismerős, és a Szűcs leírás alapján stimmel, úgyhogy úgy tűnik minden előzetes kutakodás nélkül (pedig általában én is mániákusan utánanézek mindennek) is pontosan jól sikerültek a dolgok.

    És igen, van értelme és hasznos, én legtöbb infómat így szereztem, fórumokon, blogokon... sokkal részletesebb és nem mellékesen megbízhatóbb forrás, mint bármi más.
    Én is blogolok az egész gyerekpróbálós élményről, íme a cím a kölcsönösség jegyében: www.egykisskaosz.blogspot.com - de azért örülök, hogy enélkül sem tartottál őrült kukkolónak, amiért végigolvastam itt mindent, amit írtál... :)

    Remélem folytatod a mesélést, nagyon drukkolok nektek, és kívánom, hogy első és egyben utolsó inszemed is legyen... legalábbis ennél a babánál... :)

    VálaszTörlés
  4. No, végigolvastam én is a blogodat:) Húú, te aztán jó sok vérvételre eljárkáltál...nem is tudom, hogy szervezted le...meg se kérdem, mit dolgozol. Viszont azt megkérdem, mert nagyon izgat: Ki a nőgyógyászod, és melyik kórházban dolgozik?

    VálaszTörlés
  5. Eddig mindig magánlaborban vetettem vért, tudok egy viszonylag olcsót (értsd: nem kérnek el kétezret csak azért, hogy megszúrjanak), ahova időpontra lehet menni - általában szokott sikerülni reggel nyolcra (na nem mindig ám, mert annál nekem kiszámíthatatlanabb a peteérésem), és olyankor csak egy órát kések munkából, amit más napon ledolgozok. mondanám, hogy nagyon ajánlom őket, de a BMC szerintem csak a saját eredményeivel dolgozik.

    Akit viszont nagyon-nagyon, tiszta szívből ajánlok, az a nőgyógyászom: szakorvosilag és emberileg is egy csoda, nem győzök áradozni róla, mert ha nem tapasztaltam volna, akkor nem hinném el, hogy létezik ilyen. Húsvét hétfőjén (hosszú hétvég kellős közepe) például szó nélkül bejött és kinyitotta a magánrendelőjét csak miattam, kizárólag azért, mert én épp tüszőrepedés előtt álltam, és meg akart ultrahangozni még egyszer - és mivel nála nem alkalmanként fizet az ember, hanem cikluskövetésért (ciklusonként egy darab összeget, ami annyi mint bármelyik másik nőgyógyásznál egyetlen konzultáció: 12.000,- Ft.), nem akart elvenni pénzt érte. Udvarias, kedves, megértő, bíztató, a laparoszkópiás kórházazásom alatt minden beteg a csodámra járt, hogy velem mennyire törődik az orvosom, hányszor bejön elmagyarázni mindent és megbeszélni az eredményeket. Ő Dr. Hajnáczky Károly, a Péterfy Sándor utcai kórházban főorvos, amúgy szülész, nőgyógyász és endokrinológus is; az életemet bíznám rá, és amikor kisbabám lesz, az övét is rá fogom.
    Én a neten találtam rá, mégpedig elég érdekesen úgy, hogy kétségbeesetten menekültem az előző dokimtól, aki egy ismert tévében nyilatkozgatós híresség, és Hajnáczkyról az első találat a keresőben egy elégedetlen páciens sztorija volt, aki fel volt háborodva valami olyasmin, hogy az akkor ügyeletes doki miért akarta benntartani biztonságilag, amikor terhesen vérezve bement viszgálatra - és még ő panaszkodott azért az alaposságért, amivel el lett látva, mert persze ő jobban tudja mint az, aki évek óta hasonló esetekkel találkozik. Nekem meg egyértelműen az volt az érzésem, hogy ha én valaha hasonló tünetekkel jelentkeznék, akkor minden reményem az lenne, hogy egy ennyire lelkiismeretes és minden részletre figyelő ember lesz a közelben. Egyébként ezen az egy libán kívül minden fórumon mindenki csak jót ír róla - tényleg hihetetlen pasi, filmekben szokott néha előbukkanni ilyen szereplő...
    Magánrendelőben csak heti kétszer rendel, ezért eléggé tele van, és nem nagyon fogad új betegeket, de ha majd szeretnél egy tündér segítségével terhesgondoztatni és szülni, szólj, és beszélek vele... :)

    Nah, jó sokat pofáztam... :) Te hogy vagy, hogy bírod a várakozást, mikor tervezel tesztelni...? Nagyon-nagyon drukkolok!

    VálaszTörlés
  6. Nohát, köszi! Az előző doki véletlen nem a Timmermann vagy a Szőczei volt?
    Tesztelni nem nagyon kéne azelőtt, mint amit a doki mondott (okt.1.), de ahogy ismerem magam, úgyse fogom megállni...viszont vasárnap előtt tuti nincs értelme, mert ugye ha összejött, akkor után kb. 7 nap a beágyazódásig, és akkor kezd el termelődni a HCG

    VálaszTörlés
  7. Nah visszajöttem ehhez a posztodhoz, mert releváns lett egyszercsak... holnapután megyek én is inszemre, gondoltam megkérdezem, hogy van-e valami további tudnivaló.
    Ha jól értettem vinnem kell papucsot, köntöst, hálóinget - ami (utolsó kettő) nekem nincs... combközépnyi-hosszú póló és pizsinadrág megteszi...? Abban el tudok menni a műtőig, vagy el kell slattyognom valami közönség előtt is? Mit érdemes még? Betét, nedves törlőkendő...? Bocs, ha butákat mondok, valamiért úgy képzelem, hogy ki fog folyni belőlem a bejuttatott anyag egy része... :)
    Továbbá meg akartam kérdezni, hogy bánod-e, ha kilinkellek az oldalamra? Nincs harag, ha nem szeretnéd, csak gondoltam egy kérdést megér... :)

    VálaszTörlés
  8. Fúú, már itt tartasz, de jó. szalad azért az idő...szorítok nagyon!!! ha nincs köntös+hálóing, az sem baj, igazából sztem azért mondják ezt, mert abból a leggyorsabb kibújni, és hát pörgetik a dolgokat. Én is arra gondoltam, hogy legközelebb ezért nem cipelem a köntösöm (elfoglal egy egész táskát), hanem a nadrágos pizsi megoldást választom, oszt' majd szépen gyorsan ugrom ki a gatyából. Nagy közönség előtt nem kell slattyogni, de ami engem is meglepett, hogy a férfioldalak is bemehetnek a "kórterembe", amikor én voltam, 2 lombikos jött utánam, mindkettővel ott ült a pasi is..mondjuk ha neadjisten lombikig jutunk, oda sztem én is be fogom rángatni a férjuram.
    Betétet a biztonság kedvéért vigyél, nekem is úgy ajánlották, mert a jód színez, bár nálam nem volt jód, és a betét is fölösleges volt, de megnyugtatott. A cucc nem folyik ki, mivel előtte "megszűrik", és jól "felküldik":)
    A kilinkelést nem bánom, sőt nagyon örülök neki, megtisztelő:)
    Hidd el, maga a beavatkozás bakfitty, egy rákszűrés kellemetlenebb, csak az előtte várakozás, stb. teszi körülményessé, túlmisztifikáltabbá. Az utána lévő 2hetes várakozás sokkal nehezebb.
    Sok szerencsét!!!

    VálaszTörlés
  9. Kedves, Estsanatlehi!

    Én is voltam betege Hajnáczkynak, nem mint szülész-nőgyógyászt hanem mint endokrinológust kerestem fel. arról, hogy milyen szülész-nőgyógyász nem tudok véleményt formálni. De mint embert, sajnos én nem tudom ajánlani jó szívvel senkinek, számomra egy nagyon unszimpatikus, anyagias férfi.
    A Bartók Béla úti magánrendelőjébe mentem, ahol 15 ezer forint az, hogy rám nézett, megmérte a vérnyomásomat és behívott a Péterfybe. Ezek után az összes vizsgálatra beküldött az állami intézményekbe - jó legyen - nincs neki mindenféle diagnosztikai eszköze. De, én nagyon nem szeretem azokat a magánrendeléseket, ahol ha összeadom csak tíz ezer forintjával a várakozókat, akkor ki jön több százezer forint, ellenben a rendelőnek vízözön előtti a berendezése . . . olyan vérnyomásmérőt vett elő, amit utoljára általános iskolában láttam. Persze ettől függetlenül még mindig lehet valaki jó orvos.
    Addig volt velem "kedves", amíg pénzt adtam neki. Azért írom idézőjelben a kedvest, mert szerintem a stílusával komoly problémák vannak. Ha nem adogatod neki zsebbe az 5-10 ezer forintokat, akkor megpróbál visszairányítani a magánrendelőjébe 5 perces konzultációkra, mert ott ugye muszáj leszel fizetni.
    Sajnos bekövetkezett az életeben egy változás ami után ezt nem engedhettem meg magamnak és felvetettem neki, hogy úgy is itt vagyok mindig a Péterfyben, itt készítik el az összes vizsgálatot a saját társadalom biztosításom terhére, nem szeretnék a magán rendelésére járni havi 30 ezer forintért, mert sajnos ezt most nem engedhetem meg magamnak, szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy akkor keressek magamnak másik orvost.
    Tehát megváltunk egymástól, ami szerintem egy nagyon jó döntés volt, de akkor elég megalázottnak éreztem magam.
    Ugyanebben a szituációban egy másik orvos akinek szintén a magánrendelésére jártam (ahol voltak modern diagnosztikai eszközök, vért is tudtak venni), azt mondta ez csak természetes, átvesz az állami praxisába.
    Ennyit az emberi tényezőről.

    Mint utólag kiderült nem ismerte fel hogy, Basedow kórom van és nem a megfelelő gyógyszert írta fel nekem.

    Tudom, hogy ez nem tartozik szorosan erre az oldalra, de már régóta szerettem volna leírni a véleményemet róla. Remélem engem nem gondolsz egy buta libának, mint a másik lányt aki leírta róla a negatív véleményét, de szeretném hogy ha valaki rákeres a neten, úgymond árnyaltabb képet kapjon róla.

    Mindezektől függetlenül remélem tényleg nagyon jó szülész -nőgyógyász és össze fog jönni nektek a kisbaba projekt.
    Minden jót kívánok! Brigitta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Brigitta,
      olvastam korábban egy másik oldalon is a bejegyzésed egy rövidebb változatát, de sajnos nem hallgattam rád, mert egy ismerős megesküdött rá, hogy Hajnáczky segítette elő, hogy gyereke legyen.
      Én még nem tartok a reproduktív fázisban, hanem egy radiológiai beavatkozás után kellene már végre rendezni a hormonháztartásomat (magas ösztrogén, alacsony progeszteron), ezért mentem hozzá. 2 alkalommal összesen 2 órát vártam, és összesen 10 percet sem foglalkozott velem. Majd közölte, hogy az én koromban (még 40 sem vagyok!) már nem úgy működnek a dolgok, a hormonok ingadoznak, a beavatkozás eleve megborított, tehát most nem tud velem mit kezdeni. Jelentkezzek újra, ha menstruálok, és akkor majd meglátjuk.
      Végül tett egy megjegyzést az alapbetegségemmel kapcsolatban, amiből kiderült, hogy ezzel kapcsolatban kb. 30-40 évvel ezelőtti elveket vall. A kettő együtt meggyőzött arról, hogy ehhez az emberhez soha többet nem megyek vissza!
      üdv.
      Macibarát

      Törlés
  10. Hahó, nagyon jó a blogod! Mi újság az inszemekkel? Gratulálok Neked is, meg mindannyiunknak, hogy kitartunk, és nem adjuk fel! Nekem Zeke a dokim, tartottam tőle a rossz szájak miatt, de nem igaz, annyira korrekt és jó fej! Velem mindig készséges volt, pedig nem tudtam egyszer sem hálapénzt adni. Szerintem Zeke tanár úr a legjobb! Első inszemem volt. Holnap lesz egy hete. A progeszterontól nagyon jól érzem magam, jó lett a hangulatom, főleg ahhoz képest, hogy a peteérést serkentő injekcióktól halál depis voltam. Úgy éreztem az egész világ ellenem van, mindenki bánt. Most végre újra önmagam vagyok. Annyi van csak, hogy a progitól vizesedek, és híztam kb. 2,5 kilót a melleimre, meg szédelgek néha, de más tünetet nem csinál.
    Viszont iszonyú has- és derékfájásom van, néha mensi görcsös:( Persze azt hinném, hogy ez a beágyazódás jele, de ebbe nem akarok lelkileg belekeveredni.
    Mindenkinek puszi, és ügyesek vagytok!!! Ja, és még csak annyi, hogy nekem a gyógyszerek költsége olyan hetvenötezer forint volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi:) Óóó, hát ezóta a bejegyzés óta jó sok minden történt, már a 29. hétben járunk:), olvasd tovább:) Drukkolok neked is, hogy a napokban pozitív legyen a teszt!

      Törlés