2012. november 30., péntek

Stimu kontroll - végre! - 2.széria/5. rész

Na, végre! Kedden lesz az inszem!:) (A 28.napon...mások ilyenkor már új ciklust kezdenek)
Jobb petefészekben egy 16mm-est nevezett ki domináns tüszőnek. Ma és még holnap másfél Merional, aztán vasárnap este a 2 Pregnyl.
Azért az a helyzet, hogy így is vannak kételyeim...méghozzá konkrétan 2:
  1. Elég nagy-e ez a 16mm-es? Vagyis inkább arra elég nagy-e, hogy ne legyen több UH kontroll az inszem előtt? alapvetően zavar, hogy 4-5 naponta "néz csak rám", tudom, nem a Doktor House szereplője vagyok, hogy nonstop megfigyeljenek, de azért 2 naponta sztem nem ártana...Nekem ez így kicsit "összecsapottnak" tűnik.
  2. Rákérdeztem, hogy a TSH eredményem megvan-e (magától meg se nézte volna). 2,7 lett, erre azt mondta, az jó. Én meg elkezdtem volna mondani, hogy azt hallottam, meg Zeke is azt mondta, hogy, és itt közbevágott, hogy 2,5-ig jó. Meg vmit dörmögött, hogy csak lombiknál számít, vagy valami ilyesmit. Na, hát az utánaolvastott vélemények alapján nem vagyok meggyőződve róla, hogy ártana, ha gyógyszerrel lejjebb vinnénk....Mi a véleményetek?
Szóval, azon gondolkozom, hogy ha ez az inszem sem jön össze, orvost váltok...na de kire...

Ja, és őrület, hogy ezt a Merionalt milyen nehéz beszerezni, mert hogy kevés helyen van készleten...konkrétan ma 4 patikában voltam (vagyis inkább 3-ban, mert az első, a János kórházi leltár miatt zárva volt..) A másik meg hogy miért nem árulják tűvel-fecskendővel...az is komoly problémát szokott okozni a patikában...

Amúgy tök fura, hogy konkrétan egész decemberben nem fogok dolgozni:) Lesz időm a karácsonyra készülődni:)

Várakozási megfigyelés:
9 körül érkeztem, 10.15-kor végeztem (de konkrétan 2 pár ült ott, mikor megérkeztem, és amíg vártam, senkit nem hívtak be, sztem műtőben volt, én voltam a 2. akit behívott. Tök lutri)

9 megjegyzés:

  1. Írtam egy hosszút és elszállt... :/ Megpróbálom rövidebben, hátha...

    A rámnézést én is keveseltem, mert a saját dokim nagyon ragaszkodott a kétnapontához. Amúgy nekem ugyanígy pénteken volt 15mm, következő két napon egy-egy ampula Merional, hétfőn egy dupla adag Pregnyl, szerdán az inszem. A tied nagyobb is, az érlelőd is több, még a repesztő is ad egy utolsó növekedési löketet, szóval ha lassabban is fejlődik 17mm mindenképp lesz addigra - én úgy tudom, hogy asszisztált repróban azt már elfogadják jó méretnek.

    A TSH szerintem is magas, de nekem év elején 2,35 volt és négy különböző doki (belgyógyász, 2xnőgyógyász, endokrinológus) is tökéletesnek nyilvánította; miközben ugye mindenhol azt mondják, hogy babához jobb 1,5 alatt lenni. Az enyém amúgy inszemre fokozatosan lement 1,46-ra; semmit sem kaptam rá, csak a Meforal+diéta kombótól fogytam egy csomót, lehet az okozta.

    Merional meg minden meddőségis cucc mindig van a Délivel szembeni gyógyszertárban - közel van a BMC és az Istenhegyi is, fel vannak készülve rá, tartanak raktáron. Plusz ügyeletesek, tehát éjjel és hétvégén is mehetsz (akkor érdemes amúgy, mert parkolni kb. lehetetlen a környéken).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezek szerint, csak reménykedni tudok, hogy minden rendben lesz:)

      A déli patikát ismerem, tegnap az volt a 2. próbálkozásom, csak aztán pont előttem halt meg a rendszerük...ezért otthagytam őket. A ferenciek terei az esélytelen, az újpesti metróvégállomásnál volt végül szerencsém, valaki megrendelte, de nem ment érte. Viszont itt kellett konkrétan elmagyaráznom, milyen tűkre van szükségem...:)
      Amúgy a Teréz krt-i patikában szokott még lenni Merional 1db-os kiszerelésben pár darab.
      (Istenhegyi az nekem nagyon nem esik útba)

      Törlés
  2. Hát mégsem let rövid, meg még eszembe jutott valami: tudod, én is csomót kételkedtem meg agyaltam, hogy ez meg az sem biztos hogy elég jó az inszem sikeréhez, mert nem nézett elégszer, mert hosszú hétvég miatt halasztott, mert előre felment a hő... hátha te is jól átverődsz... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor remélem, ez csak az egész "őrület" része, meg annak, hogy amatőr meddőségi specialistára (túl)informáltam már magam...:)

      Törlés
  3. SZia, akkor pénteken majdnem együtt voltunk a BMC-ben, csak pár perccel kerültük el egymást, sztem mi 9körül mentünk kifelé, mert negyedkor már bent voltam az irodában.. legközelebb kell ismertetőjel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóó, nahát...komolyan, legközelebb transzparenssel megyek...:)
      Köszi a drukkot, nagyon jól esik:)

      Törlés
  4. Ja, és persze nagy drukk keddre!! minden jó lesz, csak úgy kell, mint Esti! ;)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szorítok most éppen. És nagyon várlak a beszálomóval! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) jaj,ez olyan jó érzés:) egyelõre még ágyam sincs,a recepciónál ülök...

      Törlés