2014. augusztus 18., hétfő

Zsófi emlékére

A facebookon botlottam a hírbe, nem ismertem, de jó ismerőseim jól, így elolvastam a blogját, és teljesen kivagyok, hogy történhet ilyen???
És most mit kívánjak? Nyugodjon békében? Vagy hogy remélem, boldog ott, ahol van most? Hiszen akkor jogosan azt mondaná, hogy menjek a píííbe, ő nem akar ott lenni, hanem a még nincs 3 éves kislányával szeretne lenni, itt....kivagyok.

13 megjegyzés:

  1. Jaj, ez borzalmas! Beleolvastam a blogba :( :( :(

    VálaszTörlés
  2. Tavaly meghalt egy kolléganőm, petefészekrákban. Idén az egyik legjobb barátnőm, méhben kialakult baktériumgóc okozta szepszisben. Most pedig ő, HPV okozta méhnyakrákban (nekem is van közös ismerősöm vele). Beleolvastam a blogjába, ez borzasztó :((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :( most az foglalkoztat (akarom kideríteni), hogy vajh ez úgy történt-e, hogy előtte 1 éven belül volt-e szűrésen...mert hogy alig 1 éves múlt kb. a lánya, mikor kiderült, tehát gondolom, csak volt, mivel szülés után csak csináltak neki....tehát ez úgy történhetett meg, hogy hiába az évenkénti szűrés? ez akár én is lehettem volna/lehetnék...

      Törlés
    2. A blog legelején írja, hogy a drága magánklinikán a nőgyógyásza nem foglakozott a P4-es eredménnyel. Szerintem a gondok itt kezdődtek.

      Törlés
  3. Igen, engem is ez foglalkoztat, vajon az alap cytologia része a HPV szűrés? Szerintem nem.

    VálaszTörlés
  4. Becsüllek, hogy te érzed ennek a visszásságát...Nekem annyian mondták a fiam halála után, hogy most már jó helyen van, meg nem fáj semmije, kiabálni tudnék tőle! Itt kellene lennie velünk, hol lehetne jobb helye, mint a családjában?

    Végig olvastam a blogját, megint látszik, hogy a magyar egészségügy egy katasztrófa..

    VálaszTörlés
  5. Hát ez sokkolóbb volt mint bármi amit valaha is olvastam.
    Én biztos vagyok benne hogy HPV-re csak úgy nem szűrnek. Mint ahogy semmire se!!!
    Nekem nemrég volt ez az endometritis-em, amit méh biopsziából állapítottak meg. Csodálkoztam és mondtam az orvosnak hogy nem volt semmi fertőzésre utaló tünetem, mire mondta hogy egyáltalán nem kell hogy tünettel járjon egy fertőzés. Viszont mikor rákszűrésnél kérdeztem pár hónapja hogy nem szűrnének-e mást is (én pl clamydiára gondoltam az is csak úgy eszembe jutott) közölték hogy ha semmi tünetem nincs akkor nem szűrnek. Na ennyit a szürésekről.

    VálaszTörlés
  6. Amúgy még az kívánkozik ki belőlem hogy ilyenkor legszívesebben odamennék és az összes orvost aki ezzel a nővel foglalkozott szembeköpném. Tudom nem istenek ők sem, de ez a bánásmód, ez a lenéző fellengzős viselkedés. Soha nem volt és nincs sajnos olyan orvos ismerősöm akit mint ember elég jól ismerem ahhoz hogy meg tudjam kérdezni tőlük hogy ezt tanítják nekik hogy ne is kezeljék egyenrangú emberként a pácienst? Ez Magyarországra különösen jellemző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az a durva, hogy ráadásul mindez fizetett, magánorvosoknál meg hátszéllel....hát már az sem ér semmmit..

      Törlés
    2. Nem akarok igazságtalan lenni amúgy van egy csomó lelkiismeretes és rendes orvos, olyan is aki kórházban minimál fizetésért dolgozik és olyan is aki megkéri az árát (amivel nincs is semmi baj). Igazából a rendszerrel van gond szerintem és hogy nem feltétlenül (sőt gyakran nem) annak van drága magánrendelése aki ért az adotto dologhoz és még lelkiismeretes is.

      Törlés
  7. Itt egy elég részletes blogbejegyzés IKL-nél (aki nőgyógyász) a HPV-ről: http://kenyerlepeny.blogspot.hu/2014/05/a-rakszuresrol-egyszer-de-akkor.html?m=1

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, ezt nagyon köszi! Nekem is rendbe tett néhány infót, olvassa el mindenki!!!!

      Törlés
    2. Én elolvastam ezt anno és azt állapítottam meg hogy a nőgyógyászom soha sem vizsgált meg rendesen még ha panaszom volt sem. De ugyanezt a fogorvostól az ortopédig minden orvosról nyugodtan kijelenthetem. Most akkor? Honnan lehetne olyan dokikat találni akik tutira mindent kivizsgálnak?

      Törlés