2014. június 23., hétfő

Meddig?

Szerintetek meddig ÉRDEMES:
- sterilizálni?
- külön mosogató szivacsot használni?
- külön mosni a ruháit?
- forralt vagy babavizet kapnia?

Tervezgetem, hogy lassan elhagyom ezeket...

13 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nemrég kezdtelek olvasni, van egy 8,5 hónapos kisfiam. Jó látni a hasonló örömöket és nehézséheket. :-)
    Én már nem sterilizálok, inkább a játékokat kezdtem el kéthetente ki/le mosni.
    Mosásnál, ha elfogy a felnőtt mosószerünk, mi is áttérünk a közös sensitive típusura. Nekem nagyon bejött az illata, csak azért.
    Forralni a vizet 1 éves koráig fogom, legalábbis így tervezem.

    Remélem tudtam segíteni. Nekem te sokszor segítettél így ismeretlenül. :-)

    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én meg a játékok tisztításával hagytam fel már pár hónapja...most gondoltam is rá, hogy egy átmosás azért nem ártana....
      Viszont mosás: most nem azért kell külön mosni, hogy pl. a mi fehérneműnkről ne menjen át baci az ő ruháira? Mondjuk ezt mindig túl óvatosságnak tartottam, ha 60 fokon kimosom a legtöbb baci nem éli túl...

      Törlés
    2. Hát én úgy gondolom, csak akkor igaz ez, ha érzékeny a bőre a kicsinek valamire. Én vasalni, sem vasaloma ruháit. Mondjuk a sajátunkat sem. :-)
      Kb egy éves kora körül fogom együtt mosni a ruháinkat. Szerintem addigra az ő ruhái piszkosabbak lesznek a mieinknél. :-)

      Törlés
    3. na, én is a gravitáció híve vagyok a vasalás helyett:)

      Törlés
  2. Szintén sorstárs :-) Hanga lányom aug. 29- én született. Már a pocakosság alatt is olvastalak, de nem vagyok egy nagy kommentelő...
    Sterilizálni 1 éves koráig fogok, nem pont a nagymelegben jó sztem abbahagyni, a tejben/ tápszerben extra gyorsan szaporodik minden baci. Vízből Szentkirályit kap, mi is ezt isszuk, úgyhogy nem extra gond. Ruhái közül a felsőket, nadrágokat, szoknyákat már a mieinkkel mosom, a body-k, harisnyák, törölközők kitesznek egy adagot, ezek még külön mennek.
    Egy újabb összefoglaló??? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, szóval, én is 1 éves korában gondoltam felhagyni ezekkel, végülis az mindjárt itt van...a nagy meleget jó, hogy mondod, erre eddig nem is gondoltam, így tényleg érdemes kivárni.
      Sztem a külön mosással fogok előbb leállni, hiszen már a kavicsos játszótéren mászik a földön....
      Külön mosogató szivacsból még van 4 készleten, 2 hetente cserélem őket, úgyhogy akkor amíg az még kitart, hát legyen.

      Törlés
  3. Ja, ÉS OLYAN JÓ, HOGY ELŐKERÜLTETEK, ÍRJATOK GYAKRABBAN!!!!

    VálaszTörlés
  4. Én kb 1 éves kora óta adok neki csapvizet forralás nélkül és issza,mint a vizet :))) szerencsére nem fáj tőle a pocija,semmi gondja nincsen. Tavaly mikor mikor kb 10-11 hónapos volt és elfogyott a babavíz, sima szénsavmentes ásványvízet adtunk neki.Úgy gondolom,h ezekre a sima sz.mentes vizekre manapság szigorú szabályok vannak és nem árthat a babának.Babavízet nem forraltam (csak nagyon az elején 1-2 hóban,de mondjuk akkor még nem itta a vízet) betettem a hűtőbe és ha elfogyott újratöltöttem neki,akár másnap is. Ha külföldre mennénk,akkor neki sima szénsavmentes ásványvizet vinnénk.
    Ruháit 40 fokon mosom, sokszor a mienkével együtt, attól függően,h mennyi hely van a gépben. végülis ezek a mosószerek meg a 40 fok kiöli a bacikat -nem egy reklám szól erről :)))
    Külön mosogatószivacsot a cumisüveg mosására szoktam használni,ha eszembe jut. Nyílván nem egy jó pörköltes lábas mosása után mosom el az üvegét :)) De amúgy a mosogatógépbe teszem be a cumisüvegét :)))
    Itt is a fokozatosságon van a hangsúly, próbáld ki piciben,h nem babavízet adsz hanem mást és hogy reagál a pici szervezete. Hisz minden gyerek más és más.
    puszi Timssz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, duplamami :) Hát, a kádban már ivott sztem elég nem forralt csapvizet (némi fürdetővel ízesítve..), az már jó átmenetnek, nem?:)

      Törlés
    2. jó átmenetnek :))) sőőőt ráadásul Csongor a fürdőkádban tanult meg ügyesen inni pohárból, persze nem ott szerettük volna :))

      Törlés
    3. na, igen, milyen jók ezek a locsolgatós poharak...

      Törlés
  5. A védőnő nekem azt mondta, h amikor a gyerek elkezd kúszni-mászni és mindent megkóstol, amit a földön talál, már nincs értelme sterilizálni. Én nagyon laza vagyok, hagyom Balázst, h mindent a szájába vegyen, de a sterilizálást még nem tudtam teljesen befejezni. Csak egy mozdulat mosogatás után betenni a gépbe( az enyém elektromos). Egyébként a mosogatógép pont olyan mint egy sterilizáló, mivel magas hőfokon mos, így érdemes oda betenni a cumisüvegeket, tányérokat. A külön szivacs, külön mosás és vasalás nálunk még megvan, mert nem szeretem, ha gyűrött ruhában járkál Balázs, de ha épp nincs időm vasalni, akkor sem lesz semmi baja a vasalatlan ruhában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát igen, mióta mászik, már én is rugalmasabb vagyok sokmindenben...és mióta már játszóterezett, már nem pánikolok azon sem, hogy megfogja a babakocsi kerekét...

      Törlés