2012. december 20., csütörtök

teszt 6.0 :-)) - 2.széria/12. rész

Mai állás:





Mai elmélkedés:
Olyan béna, hogy arra, hogy ha valaki babát vár a "terhes" kifejezés épült, és terjedt el a köznyelvben...hogy lehet egy pozitív dolognak ilyen negatív mellékzöngéjű neve? Nem is jut eszembe hasonló példa....utána kéne nézni az etimológiájának. Egyébként az én nyelvemre is ez ragadt...

Mai ejnye-bejnye:
Mi a fenéért olvasgatok én a vetélésről??? Hát normális vagyok én???? 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen erősödik. Úgy szurkolok :) Egyébként mondhatod a terhes szó helyett, hogy várandós, vagy, hogy babát vársz :) Én is mindig azt mondtam, hogy nem terhes vagyok, hanem babát várok, vagy kismama vagyok :)
    Butaságokat meg ne olvass, pláne ne ilyen szépen erősödő tesztek mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rena, persze, tudom, hogy van még rá sok szinonima, de mégis a "terhes" kifejezés rögzült bennem is sajna, és minndig miután kimondom jut eszembe, hogy rosszul hangzik...na ez a gondom, ezek szerint a bejegyzésből nem ez derült ki:)

      Törlés
  2. Igen, várandós vagy és nem terhes és nem is beteg. (ha jól tudom már a nődokiknak is a várandós szót kell alkalmazniuk a terhes helyett)
    Én inkább a helyedben ezeket olvasgatnám: :)
    http://www.babanet.hu/varandos-naptar/?gclid=CPe75PuDqbQCFQEd3godFWAAAQ

    VálaszTörlés
  3. De sokszor tényleg lehet teher (fizikai szinten). ;)

    VálaszTörlés
  4. Nem azért írtam, több szinonimát,mert azt feltételeztem,hogy te ezt nem tudod :D Hanem mert engem is zavart ez a "terhes" kifejezés és amikor én terhes voltam én mindig azt mondtam,hogy nem terhes vagyok, hanem babát várok, vagy,hogy kismama vagyok. Na szóval érted? :D

    VálaszTörlés