2013. május 30., csütörtök

(Nem) wellness várandósan

Szóval van az ember várandós lánya, aki szeretne némi itthonról elutazást belföldön. Arra a következtetésre jut, hogy ha kocsi híján van, akkor az alábbi célállomás/kikapcsolódások közül választhat:
  1. wellnesswellnesswellnes dögivel vagy 
  2. megcéloz egy nagyobb vidéki várost, ahol sok nézni való van helyben, és kvázi várost néz, vagy
  3. vízpartra (Mo-n kvázi =Balatonra) vagy vmi szabadtéri élményflincflanc strand mellé megy
Namármost, terhesen az 1. kilőve, 2. esetleg korlátozottan, adott lelkiállapottól és állóképességtől függően esetleg, tehát marad a 3., de ez meg időjárás függő.

Ennek fényében megcéloztuk a 3. verziót. Mivel ősszel voltunk Gunarason a "Resortban", és bár akkor is sok rossz véleményt olvastam róluk, nekünk semmi gondunk nem volt, és ott a melegvizes fürdő mellett jó nagy strand is van (vagyis a szálloda lett hozzáépítve), meg tó is van, volt kuponos ajánlat, ezért becéloztuk, gondolván akkor még, hogy addigra rá már jó idő lesz. Hát nem lett...próbálkoztam kedvesen a szállodánál, hogy át lehetne-e tenni a foglalásunkat máskorra, és hát a terhességem nem hatotta meg őket, csípőből jött vissza a sablon válasz, hogy a foglalási feltételek így meg úgy...tehát meg sem próbálták...szemetek...pedig nyilvánvaló, hogy nincs mindig teltház, és meg lehetett volna oldani, hogy nekünk is jó legyen, és nekik is, de nem...szal kicsit rossz szájízzel, depisen telt a 2 nap, ebből kb. 3 órát tudtunk nem a szobában ülni (Pé a kültéri melegvizes medencében, én a partján a padon pulcsiban), szóval eléggé pénzkidobás volt az egész, mert a szobában összebújva, filmet nézve, itthon is tudunk lenni. Kb. az egyetlen plusz a svédasztalos reggeli meg a vacsi volt, bevallom:S, ahol ettem ám mindent, pláne, hogy addigra megtudtam, hogy jó lett a cukrom is...:S Na, de olcsóbb lett volna akkor lemenni a Trófeába...

Szóval, így jártunk.
Tehát a szállodát csak akkor ajánlom, ha minden zökkenőmentes, nincsenek extra igények, nem akarsz variálni, és nem vársz semmi szolgáltatást, csak hogy békén hagyjanak, és csak egy szép, 4csillagos, nem tömött szállodában szeretnél lenni.

2. trimeszteri vérkép+vizelet

Bacik a vizeletben folyt.köv:
Na, ma visszamentem a dokihoz a bacik ügyében, kaptam üvegcsét, csinálunk egy pisi tenyésztést, és akkor lesz biztos minden.
Azóta jól utánaolvastam, és összefoglalva ez jött le:
- az, hogy a vizeletben bacik vannak, általában vmi húgyúti vagy vese gubancot jelez
- igen gyakori jelenség ez (pl. a köznyelvben felfázásként nevezett jelenség is ez voltaképp), terhesen még inkább
- akár mániákus higiénés szokások mellett is előfordulhat, akárhogy vigyáz az ember (pl. tudtátok, hogy hiába nem ültök rá egy wc-re, hanem csak fölé guggoltok, akkor is "felugrálhatnak" a kis pimaszok?)
- a hüvely külső részén szinte 100%, hogy mindig vannak ilyen-olyanok, csak alapesetben nem jutnak át a védőkapun.
- na és éppen ezért fontos vizelet minta adásánál 3 dolog:
  1. reggeli első pisi legyen (ez inkább azért, hogy jól koncentrált legyen)
  2. előtte mosakodj meg "ott"
  3. ún. középsugaras menjen csak mintába (tehát az elején kicsi kienged, és csak utána) - ez utóbbi 2 tehát azért, hogy ne "mosódjanak bele a mintába a külső részen lévő bacik
- És a lényeg: ez nem olyan para baj, a babát nem érinti (ha időben kezelik), gyógyszerkúra megoldja. Mivel a bizonyos laphámsejtek is nagy számban voltak a pisimben, arra gyanakszom (=reménykedem), hogy ezek a bacik kívülről mosódtak bele, mivel az én mintavételem úgy történt, hogy szenilis terhesen elfelejtettem otthonról vinni a mintát, és ott a kórházban produkáltam, ráadásul igen kevéske jött...tehát a 3 alapszabályból egyet sem tartottam be :S. Igaz, a doki se hívta fel rá külön a figyelmem (most viszont igen), de korábbról most már emlékszem, hogy tudva levő volt ez számomra, csak hát a terhesszenilisség...

Egyebek:
A vérképemben és a vizeletemben ezen kívül minden oké volt, bár érdekes, hogy a lelet más elemekből tevődött össze, mint az 1. trimszteri, amit itt a kerületben csináltak, de ezen már nem vagyok hajlandó idegeskedni, ha Surányi azt mondja, rendben van, akkor rendben van:)

Cukorterhelés:
És hát maga a csoda, hogy ennek az eredménye jó lett! Rákérdeztem, doki úr mondta, hogy igen, nem is olyan ritka az, hogy IR-esnek nincs "terhességi cukorbetegsége", úgy látszik, ez az aji a sorstól a sok nélkülözésért:) Persze, azért odafigyelek még minidig, mit eszem (cccc)

Amúgy most kezdek nyűgösködni (nem csoda, akkorát nőtt az elmúlt héten a hasam, hogy még a kismamatornán is megjegyezték), ma már alig bírtam elvonszolni magam a rendelőbe, és rosszul érintett a hír, hogy a pisivel egyik reggel szintén el kell zarándokolnom, ráadásul ki a kórházba, szal azért most már kicsit messze van az a rendelő+kórház tömeggel, de sebaj, még mindig megéri, azért, hogy olyan dokim legyen, akiben bízom. (Na de asszem ideje megbeszélni drága szüleimmel, hogy a vége fele fuvarozzanak majd, légyszi...)

2013. május 28., kedd

Baktérium a vizeletben - 27. hét betöltve

Tegnap hívott Surányi, hogy előkerültek az elkóborolt leleteim (2. trimeszteri teljes vérkép-vizelet+cukorterhelés), és mondta, hogy a cukrom jó :O, viszont a vizeletemben találtak vmi baktériumot...csütörtökön megyek vissza (mer addig Gunarason vagyok, erről később) újabb mintát adni, meg pontosabb infóért...Elsőre kicsit megijedtem, mi a fene ez, de aztán rákerestem, és azt találtam, hogy ez elvileg nem olyan nagy para, igen gyakori dolog, főleg terhesen, és bármitől lehet. Nekem sose volt korábban semmilyen ilyen "felfázós" meg hasonló bajom, tudom, hogy vannak, akik rendszeresen meg vannak áldva ilyesmivel, lehet, hogy ha én is így lennék, csak legyintettem volna elsőre is.

Ha többet tud erről vki, nyugodtan kommenteljen!

2013. május 25., szombat

35-ből 5

Tegnap volt a tízéves érettségi találkozóm. Jó volt pocakosan megjelenni, büszke voltam:)
Na, de azért az durva adat, hogy a 35 emberből még csak 5-6 (volt) házas, és kb. ugyanennyinek van gyereke. Persze az adat nem pontos, mert kb. 5 emberről nem nagyon tud senki semmit. Igen, van róla xls-em...:)

2013. május 23., csütörtök

Szoptatós párna

Alapvetően nem akartam venni, mert hogy minek, meg van egy csomó párnánk, aztán a teszveszen leütöttem kemény 1Ft-ért egy overált, és aki árulta, hirdetett 1 ilyen párnát is 1800 pénzért, úgyhogy mikor elmentem átvenni, megnéztem a párnát is, ami láthatóan tökúj állapotban van (még a mikrogyöngy töltet is kicsit túl sok benne, nem tömörödtek össze), úgyhogy gondoltam, egye fene, megveszem tőle (na jó, azért is, hogy ténylegesen vegyek is valamit).

Ééés nem tettem rosszul, mert mióta ezzel alszom (úgy, mintha vízszintesben rúdtáncolnék), nem fáj a fenekem,oldalam, vszeg mert így nem oda nehezedik az összes súly. Előtte próbálkoztam sima párnával, azzal nem volt jó.
Egyetlen baja, hogy mivel hatalmas, mindig félek, hogy szegény Pét lelököm vele, és fellázad - mint abban a béna Jennifer Lopezes terheses filmben - , de már kezdem megszokni:)


Csak hogy illusztráljam, milyen dinka is tudok lenni mostanság:
tegnap császkáltam kicsit, és gondoltam, meglepem magam egy piros körömlakkal. Már van egy, de egy sötétebb, bordós, vagy egy világosabb narancsra gondoltam, mert csak. Erre nem sikerült vennem egy dettó ugyanolyat, mint ami van? Kár, hogy szar idő volt, és nem papucsban voltam, különben tudtam volna csekkolni a lábamon, a cipő, zokni lehúzást a Müller közepén kicsit erősnek éreztem, pláne, hogy nem vagyok már olyan fürge. Amúgy nemtom, meddig tudok még lábujj körmöt festeni, már most se megy olyan tutin, de azért próbálkozom:)

2013. május 22., szerda

Szülőszoba látogatás - 26. hét betöltve

Fúúú, tegnap olyan élményben volt részünk, ami nagyon hasznos és megnyugtató volt! elmentünk ismét a Flór Ferencbe a szülésfelkészítőre, mivel ez az új etap 1. alkalma volt, programszerűen ki volt írva a szülőszoba látogatás, amit annyira szerettem volna. Mivel oda van írva zárójelben, hogy lehetőség szerint, és előtte olvasgattam a fórumokban, és találtam olyat, hogy volt, hogy nem lehetett mégsem, kicsit izgultam, hogy ne menjünk hiába, de szerencsénk volt! Cserébe előtte végighallgattunk 3 előadást, amik olyannyira ismét nem bizonyultak hasznosnak:
  1. Beszélt az új osztályvezető főorvos - mint kiderült, az előző, Gerő doki - akit én is ismertem, mert ő műtött úgy 2 éve laparoszkópiával - nyugdíjba ment
  2. Aztán volt vmi pszichiáter aki a relaxációról beszélt - ez túl elméleti volt...
  3. És a múltkori védőnő beszélt megint mindenféléről - na, őt meg még mindig nem tudom hova tenni...
Na, de a lényeg: szóval, végigjártuk az elejétől a végéig a szülészetet, most nagy volt a nyugi, csak egy korai vajúdó volt épp bent, így be tudtunk menni mindenhova. Így pontosan megismertem, hogy onnantól, hogy bemegyünk majd a kórházba, mi fog történni, a legapróbb részleteiben, pl. hogy hova tesszük a cuccunkat érkezéskor. A szülészet nagyon jól néz ki külsőleg is, és felszereltségében is, a szülőszobákban inkább olyan érzés lenni, mintha hotelben lennénk, pláne, hogy Pé az elejétől a végéig bent lehet majd velem (nekem ez nagyon fontos szempont volt). Az "alap" kórtermek 4 ágyasak és tágasak, ami nem is olyan rossz az államihoz képest, viszont engem nagyon zavar, hogy nincs hozzájuk saját mosdó, csak a folyosón, ezért én mindenképp majd a "fizetős" szobába szeretnék kerülni. Ebből van egyágyas (10 000/éj) és kétágyas (5000/éj), mindkettőnek van fürdője, meg csittifitti, az egyágyasban bent aludhat az apuka is. Mivel első szülés, Pével azt beszéltük, hogy a kétágyas lesz a jó, mert azért jó lesz az, ha lesz ott vki sorstárs, akivel lehet egymást segíteni. Az meg hogy Pé bent aludjon velünk 2-3 éjszakát, kivételesen:) nélkülözhető, pláne, hogy egyik este úgyis majd biztos lesz tejfakasztó...Szerintem ezért az 5000Ft igazán baráti ár, pláne, hogy láttam magát a szobát...
Bár most nagy volt a nyugalom, ami csalóka lehet, de mégis valahogy az volt a jó, hogy így, hogy megismertem a helyszínt, és nem az idegenbe megyek bele, valahogy elvesztette az egész azt az ijesztő misztikumát, és olyan természetessé vált az egész...rém megnyugtató, hogy van már helyismeretem, pláne, hogy én alapból mindig feszülök az idegen, új helyzetektől...
Szóval egyelőre, sokkal jobbat láttam, mint amire számítottam, aminek nagyon örülök, remélem, hogy emberileg is mindenki normális lesz. Nagyon feldobott az egész, hazafele szegény Pének egyfolytában ezt mondogattam:)

A 9 hónapban volt amúgy bemutató erről a szülészetről is, magát a videót sehogyse bírtam berakni ide, úgyhogy marad csak a linkje. Élőben még jobban nézett ki:) (Újranéztem a videót, és ha nem fogom vissza magam, simán bőgök, mint tegnap, mikor bent voltunk a vajúdó párnál:)))), tiszta dili:)))))
(Akartam berakni a honlapról képet is, de azok sem túl előnyösek, a "marketingen" még nem árt dolgozniuk:) )

Az biztos, hogy mindenkinek csak javasolni tudom, hogy menjen el bejárni azt a szülészetet, ahol szülni fog.


2013. május 19., vasárnap

3. trimeszter előszele

Csütörtökön voltam kontrollon Surányinál, minden a lehető legnagyobb rendben:) 804gr a becsült súlya már, a feje már akkora hogy el is foglalta az egész látóteret, mikor az elején odarakta "azt a leolvasó kütyüt":) Sajna, a vhova elkeverték a leleteimet a kórházban, úgyhogy csak a Toxoplasma-CMV volt meg nála (továbbra is negatív), a többit kedden előkeríti a kórházban....pedig a cukor izgat nagyon...

Mindig mindenhol írják, hogy jajj, hát a 2. trimeszter a legcsodálatosabb, mer akkor nincs semmi kellemetlen tünet, de majd a 3-ban, na aztán akkor majd megint de nyűg lesz, jajj. No, hát, asszem, elkezdődött nálam a sehogy se kényelmes aludni korszak. Mivel hason alvós vagyok egyébként, így is kicsit rossz, hogy most nem tudok,  na de most már arra is odafigyelek, hogy háton se feküdjek, mert erről elég meggyőző és ésszerű orvosi véleményeket találtam a neten (nem csak brit kutatók kísérleti statisztikáit...), hogy ha háton fekvéskor a méh-meg benne a gyerek-, nyomja a nagy vérereket, így a benne lévő oxigén se tud olyan jól eljutni a porontyhoz, és az nem túl jó. Ezért maradt a bal vagy a jobb oldal (egyes megfigyelések szerint a jobb sem az igazi, na de ezt már igazán túlzásnak és ésszerűen nem megalapozottnak tartom). Most felemlegetem a csigolyatörésem időszakát, amikor szintén nem volt egyszerű aludni, és hason se lehetett; akkor mondogattam midig, hogy nem baj, legalább felkészít, milyen lesz várandósan aludni..:) Na, de egyébként nem is csak a lecsökkent pozíció opciók a gondok igazából, hanem, hogy már 2. éjszaka azt érzem, hogy fáj az az oldalam (=combom felső része, fenekem oldala kb.) egy idő után, amin fekszem). Hát ez van.

A másik a székrekedés-aranyér kombó..(mondjuk ez már pár hete van). Hát én akárhogy eszem a rostokat, meg iszom sokat, pont hogy ha olyat eszem, ami inkább csúnyagonosz szénhidrátból áll, attól lesz némi hasmenésem...de sajna az aranyér akkor is ott van, igaz, nem fáj, meg viszket, mint amit elvileg tehetne, csak zavaró esztétikailag...:S (És ezt most nem úgy kell érteni, hogy külső szemmel is látszik, hálisten, azért ott nagyon nem tartunk).

Ma ráálltam a mérlegre, és 79,2 mutatott:S. Olyan 70-71-el indultam, ami lényegében a 16.hétig maradt is, ezt azóta sikerült. Azon parázok, hogy ha ez ilyen ütemben marad, mi lesz a végén? Még van vissza 14.hét, ha csak 1 kilót híznék 2 hetente, az akkor is plusz 7 kiló...Pedig nem akartam 80 fölé menni. Az a baj, hogy tisztában vagyok vele, hogy önmérsékletem az mostanság nagyon nincsen:( Bár már többen megjegyezték maguktól, hogy milyen jó, hogy nem híztam, csak a hasam...na de mi van, ha csak most látszik még úgy...(Tudom, menjek a sunyiba az állandó súlyparám miatt, de hát ez örökre lesz)

2013. május 14., kedd

Helyzetjelentés - 25. hét betöltve

Haladunk a lakásfelújítás projekttel:
Már lényegében a nagyján túl vagyunk:
  • vannak csudiklassz új gardróbszekrényeink, 
  • a hétvégén a "festőbrigád" kifestette a konyhát, fürdőt, előszobát, közlekedőt, 
  • persze ezzel párhuzamosan lecseréltünk egy-két apróbb tételt, tettünk pár változtatást.
Még hátravan:
  • jövő héten a konyhaszekrény munkalapjának cseréje+tetejének beépítése, 
  • aztán az ajtók festése,felújítása, 
  • majd Zozi szobájának kifestése és berendezése. 
Ezek a fix nagyvonalak, de pl. mivel ez a Dulux falfesték iszonyat jó, tetszik, erősen gondolkozom, hogy oly jó lenne a többi szobát (háló,ebédlő, nappali) is kifesteni... (sajna, 3 éve, mikor kezdőként falat festettünk, nagyon trehányak voltunk, béna festékkel, itthoni színkeveréssel-sose tegyétek!!!!) Csak hát azért a falfestés is csalóka, és nem 2 fillér, konkrétan a fél lakásunk (kb. 35nm) kifestésének egy jó 30 ezer Ft-al kell ám számolni.

A legnagyobb izgalmam 1-2 órán belül dől el: 3 éve a kisszoba ajtajától megváltunk, mer útban volt, nem kellett, viszont most ugye meg kéne...igen ám, de egy ajtót beszerezni nem ám csak úgy van, hogy lemész a boltba, oszt veszel egyet...:
Mert van az A. verzió: ha a meglévő tokot meg akarod tartani, pont beleillő ajtót kell találni vhonnan, ahol a valahonnan az lényegében egy másik lakás.
Vagy B. verzió: fogod, és veszel egy új ajtót, tokkal, és akkor ugye bontani kell, beszereltetni..
A B. verzió alsó hangon 30-40 ezerrel többe, és még több macerába kerül. Na de most úgy néz ki, hogy a Facebookon egy ismerős ismerősétől szerváltunk egy jót, amit mindjárt meghoznak Pé-ék, és ugrik a majom a vízbe...
UPDATE: A pííííbe, nem jó az ajtó, el se hozták...a gazdája egy egyszerű kép alapján nem bírta jol megállapítani, hogy jobbos vagy balos...a kálvária tovább folytatódik...

A baba bevásárlólistán is észrevétlenül, szép lassan ki lett x-elve lassan minden, lényegében már csak az maradt, amit újonnan veszünk mindenképp. A hosszas, hónapokig tartó kutakodás eredményeként sikerült jó sokat spórolni, igen, imádok optimalizálni...:)

Holnap védőnő megint, aztán csütörtökön Surányinál kontroll az e heti egészségügyi program.

Ja, és még egy: miután a hétvégén - bár én effektíve nem festettem -, elég sokat güriztem, meg a festékszag környékén voltam, megin rámtört az aggódás, hogy ugye nem ártok Zozinak ezzel? Azért paráztam főleg, mert ezekben a napokban nem annyira mocorgott. Na, de aztán hétfőn, a pihinapon olyat randalírozott egész nap az én kislányom, hogy megnyugtatott:) Úgy tűnik, hogy még mindig igaz, hogy ha én aktív vagyok, ő pihen, és fordítva...

2013. május 10., péntek

Kisdisznó

Én nem tudooom, miért van ez, de mióta várandós vagyok, főleg az utóbbi időkben, úgy eszem, mint egy disznó (=leeszem magam, kiesik a számból a kaja, habzsolok, ilyenek). Ráadásul, én, a Jóbarátok-beli Monica alteregoja, lazábban is kezelem az ilyen eseteket...Pé az előbb szólt rám, hogy ne egyem már le a laptopomat:S
Ja, és a fogmosás: most is van egy fogkrém folt a felsőmön...Jó,ezt még értem: jobban kiáll a hasam, és kevésbé hajolok már a csap fölé..

2013. május 7., kedd

Nátha, vagy mifene - 24. hét betöltve

Úgy repül az idő! Pé minden nap elmondja, hogy hú, már mekkora a hasam, és milyen várandósnak nézek ki:)
Egyébként megnyugtat a tény, hogy az ilyen korú babák már jó eséllyel életben tarthatók koraszülés esetén.
Közben sikerült takonykórosnak lennem, ami kicsit legyengít, és nyügissé tesz, úgyhogy a mára tervezett 2.trimeszteri teljes vérkép+toxo+cmv+cukorterhelés vérvételt elnapoltam holnapra. Pénteken megérkezett az új gardrób, amit annyira vártam:) úgyhogy jó sokat pakoltam, sok por került elő, amitől én alapból tüsszögök, nemtom, hogy csak az vágta-e tönkre a nyálkahártyám, és/vagy náthás is lettem, fene se tudja...

Közben meg még egy óriás változás áll be az életünkbe: Pé munkahelyet vált! Szóval, most már elmondhatjuk, hogy az idei évben aztán minden tekintetben megváltozik az életünk, szerencsére pozitív irányba. Azért kicsit félek, hogy az új meló miatt majd többet fog dolgozni és nem itthon lenni....de egyelőre megpróbálok annak örülni, hogy így vszeg jövő héten mégsem kell Cannes-ba mennie 4 napra, amit úgy utáltam...a többit meg majd meglátjuk. Azt tudom, hogy neki ez most nagyon jó, mert a régi melóhelyén eléggé megcsömörlött a helyzet, és a cég hosszú távú jövője is elég bizonytalan. Az új hely egy nagyon fejlődő, emelkedőben lévő vállalkozás (a mobil alkalmazások csak úgy szárnyalnak), csak a itt meg a rövid táv egy kicsit rizikós, mert ugye próbaidő alatt bármikor elküldhető, ha mégsem oké...de hát ez minden helyen így van, és ha váltani akar, velejár. Reméljük, nem lesz ilyen gond, mer most nagyon nem hiányozna..

2013. május 5., vasárnap

Anyák napja

Ma P ebéd előtt mondta, hogy kiszalad valahova, aztán hazaállított egy csudaszép fokföldi ibolyával:) Azt mondta, hogy tegnap, miután elaludtam, megbeszélte Zozival, hogy megveszi helyette, mert ő még nem tudja, de tőle van:)

2013. május 2., csütörtök

Szülésfelkészítő kismamaklub

Azt tudtam, hogy Flór Ferencben van ingyenes szülésfelkészítő, a holnapjukon meg is hirdették a 2013-as 1. etapot. Mivel azt még korainak tartottam (februártól májusig tart), és megnéztem a tavalyi dátumokat (úgy láttam, hogy már van egy jól bevált, ismétlődő, 8 alkalmas menet), abban bíztam, hogy a 2-at rögtön indítják ezután, majd arra ráérünk elmenni.
Azért rákérdeztem Surányi asszisztensénél (akiről tudom, hogy a kórházban dolgozik szintén nővérként vagy szülésznőként tán), hogy ugye tuti indul a következő "turnus", aki utánakérdezett, és azt mondták neki, hogy nyár előtt már nem indul új :S

Ezért kedden "futtában" elmentünk a 7. alkalomra, hogy akkor legalább 2-őn részt vegyünk meg érdeklődjünk, mivel engem leginkább a szülőszoba látogatás érdekel, azt meg az 1. és 8. alkalomra is írják, tán arról sem maradunk le.
Az elején rögtön rákérdeztem, hogy mikor indul a következő, és a klub "háziasszonya" (mosolygós, lelkes védőnéni, aki büszkén mondta eme titulusát) mondta, hogy indul a következő rögtön 21-én...(pff, ha tudom, akkor most inkább nem jöttünk volna még)
Maga a "program" nem volt túl szervezett, lényegében mindenről szó volt, csak arról nem, ami előre ki volt írva, ráadásul - számomra legalábbis - nem is voltak túl hasznos előadások (mert hogy bár a néni nagyon nyomta, hogy ez legyen ilyen beszélgetős, mégis ppt-s cuccokat toltak, amit a kb. 10 egybegyűlt kussban hallgatott):
  1. először egy dietetikus beszélt a várandós egészséges táplálkozásról (mint IR-es, meg kényszeres táplálkozás aggódó, eléggé körüljártam már a témát), 
  2. aztán egy szülésznő "Fájdalomcsillapítás" címmel 10 percig arról beszélt, hogy azt nem fájdalomként, hanem méhösszehúzódásként kell felfogni, meg hogy milyen jó légzéstechnikát, meg egyéb előkészítő dolgokat elsajátítani (itt vártam volna, hogy "amiket itt és itt, ekkor és ekkor lehet", de ez már nem történt meg)
  3. majd a házinéni megnézte, mi is van beírva, miről kell beszélnie, és nekiállt freestyle-ozni, amiben megeresztett mosolyogba egy cigányozást, amitől már annyira nem volt szimpatikus...
Mi  eközben idő előtt felálltunk, és eljöttünk, hogy időben odaérjünk a KRESZ tanfolyamra, ja mer igen, járunk, mer úgy döntöttünk, hogy Pé végre megcsinálja, hogy könnyebb legyen a közlekedés majd Zozival, az utsó pillanatban meg úgy döntöttem, hogy akkor egyszerűbb, ha én is megcsinálom most vele az elméletet, és majd Zozi mellett a gyakorlatot (legalább ott lesz a 2 éves elévülési nyomás, így nem lesz kibúvó)

Konklúzió: ha tudjuk, mi vár ránk, biztos nem mentünk volna el, mert nem volt túl hasznos, majd még a szülőszoba látogatásosra elmegyünk mindenképp, később meg esetleg ha nagyon unatkozom, anyával közös program gyanánt esetleg még benézünk...A saját, helyi védőnőmnél úgyis lesz a vége fele egy 3 alkalmas, elmegyünk inkább majd arra.

Amúgy szerencsére én tökre nem férek a szüléssel járó fájdalomtól (legalábbis egyelőre). Vszeg azért, mert a közelmúltban átélt csigolyatörés meg a lapar műtét megedzett, meg tudom magamról, hogy a fájdalomküszöböm, is elég magas.

Ja, egyébként ma a hajnali 4-es pisilés után nem bírtam visszaaludni, szal 5 óta ténylegesen kukorékolok, borzasztó. Igen, persze, tudom, a szervezetem készít fel a hektikus alvásra...