2013. február 27., szerda

Egyre "nagyobb lány" vagyok

Már van számlatömböm és könyvelőm is! Csak munka nincs...persze indítottam az ilyen szempontból potenciális ismerőseim körében kampányt, és érkezett vissza 1-2 bizakodóbb lehetőség, de semmi konkrét nincs.
Közben a melóhelyemen egyre több emberről hallom, hogy így-úgy maradnak tovább...most már no comment...nekem már csak 1 nap, és azt is lényegében a kilépés intézésével leszek hajlandó tölteni:)

Holnap megyünk Surányihoz kontrollra, most hogy megint kaptam egy igazságtalan rossz hírt Heniről:(, kicsit elszomorodtam, és egyben elkezdtem aggódni, hogy ugye holnap minden rendben találtatik majd.

Amúgy fura, hogy változnak az étkezési szokások, mert a várandósság előtt amennyire csoki imádó voltam, most annyira nem vágyom rá..a másik meg a szárnyas hús: korábban szinte csak azt ettünk, most meg viszont nincs gusztusom azt venni, csinálni, inkább a sertés...A súlyomat konkrétan december óta tartom, talán 1,2 dekával több vagyok egy hete.

2013. február 25., hétfő

Egyéni vállalkozó lettem - 14.hét betöltve

Mint kiderült, már 19-e óta az vagyok, ma jött meg róla az értesítés.


Úgyhogy ha valaki tud valami alkalmi munkát,  főleg áprilisig, az gondoljon rám, és keressen meg!

Amit papír szerint tudok: művelődésszervezés, nonprofit menedzselés, magyar nyelv és irodalom ismerete:)
Amit csináltam eddig: rendezvényszervezés, oktatásszervezés, EU-s projekt adminisztráció
Amihez még nagyon értek: bármilyen dekoráció, Photoshop, Excel, Word, Powerpoint szerkesztés (átlagon felül, tényleg, eddig minden melóhelyemen hozzám szaladtak a kollégák, ha vmit nem tudtak:)
CV a szerkesztőségben.

2013. február 23., szombat

Nem hisztis, csak szenvedélyesebb:)

Hát bizony, Pé múltkor ráébresztett, hogy a várandósság miatt eléggé hisztis (=türelmetlen és ingerlékeny) vagyok. És tényleg :S De aztán a tegnap esti csörte után sikerült megtalálnom rá a "jó" kifejezést: csupán szenvedélyesebb lettem :). Szerencsére ezek a "rohamok" nem tartanak sokáig, de azért nem irigylem.
Ja, és a kifinomult szaglásom az, ami eddig még csak bajt okozott, előnyt nem...lehet szaglász vállalkozásba kéne most gyorsan kezdenem:)

2013. február 20., szerda

Utoljára írok a (még) munkahelyemről - 13. hét betöltve

Szóval, most aztán végérvényesen megállapítást nyert, hogy rohadtul nem az számít, hogy az ember hogyan, mennyire jól dolgozik az előbbre lépésnél, hanem hogy mennyire van jóban a főnökökkel, mennyire puncsol....
Hétfőn egy vezetői ülésen, ahol kulimunkásként nekem kellett emlékeztetőt írni - pedig bizton merem állítani, hogy a képességeim meghaladják pl. egy Timiét a Munkaügyekből (aki nem ismeri, nézze meg a sorozatot, zseniális:) - amikor egyszer csak elkezdtek a fejem felett arról beszélni, hogy akkor 28-a után majd "Timi" intézi a projekt záró dolgait. Ebből következik, hogy ő marad...
"Timiről" azt kell tudni, hogy ő volt mellettem a projekt másik asszisztense, akinek a fénymásoláson és a scannelésen kívül nem nagyon adtak más feladatot, hanem helyette nekem, mert hogy ő nem igazán birkózik meg mással. (Aki vágja a Munkaügyeket: az ő szájából is hangzott már el többször mitttingen pl. az a mondat, hogy: "Ezt most akkor írjam a jegyzőkönyvbe?")
Tehát azok után, hogy minden vezető tudja, hogy várandós vagyok, és ezért fordultam is hozzájuk, kvázi segítségért, kettőnk közül neki hosszabbítja meg a szerződését, és mindezt egy ülésen tudom meg, ahol nekem kell ezt leírni az emlékeztetőbe...hát ennyi jó érzés nem szorult beléjük, hogy mondjuk ne ott beszéljenek róla, vagy előtte félrehívjanak, és megmondják, hogy ezért meg azért ez van??? A legszebb az, hogy sztem annyi érzés sincs igazából bennük, hogy eszükbe jussak, meg az se, hogy ez az egész bennem hogy csapódik le. Remélem, a karma törvénye egyszer beteljesül.
A maival együtt még 7 munkanapot kell itt kibírnom.
Azt hittem, hogy az állami szféra az nem ilyen szemétláda, de rá kellett jönnöm, hogy ugyanolyan szemét, mint az üzleti. Miután az előző munkahelyemről is nagyon csúnyán küldtek el, még ez is...na ezért lesz saját vállalkozásom. Csak azt sajnálom kicsit, hogy a szülés előtt már esélytelen kiépíteni.

Az egyéni vállalkozó válásom elfogadása nem jött még meg, közben mindenhonnan próbálok megnyugtató véleményeket kapni, hogy nem lesz gond a táppénzzel....nem tesz jót a kis porontynak az aggódás.

2013. február 15., péntek

Jó kombinált teszt eredmény:)

Az imént jött meg a vérvétel eredménye:

Szabad ß HCG: 131,3ng/ml, 3,44 MoM
PAPP-A: 16,3 IU/L, 1,57 MoM

Kockázatbecslések:
Életkori: 1:1130
Down: 1:6075 (negatív)
Edwards: <1:10 000 (negatív)

Mondjuk a Down-nál is vmi 10ezres számot reméltem, de igen, tudom, álljak le:), így is csak 0,1...% az esély.

Na most akkor már tök publikussá tesszük, de most így hirtelen, péntek délután itthon ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni...:) Amúgy is rájöttem, hogy nem vagyok az a bejelentő típus.

41 szem fölösleges Utrogestan..

...áll a hűtőnkben, akinek szüksége van rá, írjon nekem:)

2013. február 14., csütörtök

úton az egyéni vállalkozás felé + fejfájás

No, beadtam a kérelmet az egyéni vállalkozóvá váláshoz. Még 26-án megyek egy konzultációra egy könyvelő céghez, de úgy néz ki, hogy ez a történet tényleg működik.
Most már csak azon izgulok, hogy:
  1. nehogy a doki ne akarjon kiírni, 
  2. aztán meg nehogy ellenőrizzen az OEP, és jogtalannak tartson...:( (eléggé rendes jogkövető állampolgár vagyok alapból, úgyhogy ez a stiklizés nem könnyű nekem:(, de nem hagytak más utat) Olvastam a neten mindenfélét arról, hogy hogy kezelik a várandós táppénzeseket....de ha van vkinek tapasztalata, megnyugtató szava ez ügyben, szívesen veszem:)


Úgy néz ki, hogy "e heti" tünetünk a fejfájás:( Pedig sosem voltam nagyon fejfájós szerencsére...

2013. február 12., kedd

alvás-pisilés

Ja, és egyébként kész ez az összevissza-alvásom....míg pl. vasárnapról hétfőre virradóra úgy keltem fel 7:20-kor az ébresztőórára, miközben fél10-kor feküdtem le aludni, tegnap fent voltam fél11-ig!!!!, és a reggeli 5:45-ös pisilés után már nem bírtam visszaaludni, pedig ma alhattam volna...
 
Pisilni még mindig van, hogy egy éjszaka kimegyek 3x, de volt olyan pl. hogy csak 1x.

Más tünetem mostanság nem nagyon van.

Kombinált teszt:) - 12.hét betöltve

Tegnap voltunk kombinált tesztet csináltatni, a genetikai ultrahang része - ami már hasi volt - szerint minden rendben:) (A vérvétel 5 eredménye 5 nap múlva lesz meg)

"Egy magzat, épnek látszó testkontúr, Jó FHR (=szívhang), Végtagok ábrázolódnak, Kp. magzatvíz, PLC a mellső falon."

Méretei:
  •  nyaki redő: 1,23 mm (3 mm felett Down kór esélyes amúgy), 
  •  fej kereszt irányú átmérő: 1,96cm,
  •  fej hosszanti átmérő: 2,24cm,
  •  fej kerület: 6,76cm,
  •  has kerület: 5,69cm,
  •  combcsont: 0,618mm 
Ezek alapján 12hét+4naposnak titulálta, ami Surányi 2 héttel ezelőtti +3 napjához képest még +2nap.
Megnéztem egy elég "hivatalosnak" tűnő mérettáblázatban, és a méretei alapján márpedig tegnap volt 11hét+6napos, ahogy az matematikailag is kijön az inszemtől számolva. Szóval szerintem nekem van igazam, úgyhogy én úgy tekintek rá, hogy ma 12 hetes:)

Ja, és egyébként tegnap kislánynak tűnt, de majd még meglátjuk:)

Egyébként utánaolvasás után a Hepinet Kleopátra-házbeli rendelőjében csináltattuk. Bár korábban erről a helyről olvastam negatív véleményeket (pl.hogy nagyon nyomkodja a hasad-hát nekem szerencsére ilyen gondom nem volt), mi maximálisan meg voltunk elégedve.
A szonográfus, Baráth Zsuzsa ilyen FMF szakvizsgás, ami ehhez kell, már vagy 10éve a szakmában van (alapból a Péterffyben dógzik), nagyon kedves volt, és szakmailag szerintem nem volt vele gond, kellő időt szánt rá, és megnézett, megmért mindent, amit előzőleg olvastam, hogy kell.  Ennél többet nem is tudom, mit nyújthatnának. Max. annyit, hogy gyorsabban megvan a vérvétel.
Ja és az ár: a komplett kombinált teszt itt 11 900Ft, míg átlag máshol 20 ezer felett kezdődik, ráadásul most van ilyen ákkciójuk, hogy összesen 23 800 pénzért még megcsinálják a 18. heti genetikai UH-t plusz még 1 UH-t, amikor szeretnénk (logikusan 30. hét körül), szal befizettünk erre a csomagra. Ebből a pénzből az Istenhegyi Agyonhájpolt Géndiagnosztikán csak a kombinált teszt lett volna meg.
Szóval én nyugodtan ajánlom őket, legalábbis a Kleopátra házi Baráth Zsuzsát. (nem, nem kapok jutalékot:) )
Van vagy 10 percnyi videó is, de miután vagy 2 órán át próbálkoztam, hogy leszedjem a nevem az inkognitómat megőrizendő:), feladtam

Stabilan befészkelte magát jobbra a méhlepény alá, a húgyhólyagom mellé...

2013. február 8., péntek

Utónevek

Na, mivel állítólag .xls mániás vagyok, készítettem egy átláthatóbb összesítő statisztikát a keresztnevekről a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala honlapján található hivatalos adatok alapján, itt (katt a fájl menü - letöltésre, és a teljeset megnyitja xls-ben) bárki megnézheti, és most ezt külön Heniinek ajánlom a mai jó hírekért:)))
Benne van az elmúlt 10 évre vonatkozólag az újszülöttek és az egész lakosságra nézve a TOP 100-ak rangsora, 101-el jeleztem azt, ami az adott év TOP 100-ában nem szerepelt.

A nálunk abszolút nyerő Zorka és a fiúknál vezető Mirkó (sajna, a fiúknál a valódi kedvencek megegyeznek a "közével") nem szerepel benne:)

2013. február 6., szerda

1. trimeszteri vizsgálatok - 11.hét betöltve

  1. No, tegnap voltam a teljes vérképes vérvételen a kerületi szakrendelőben, bepróbálkoztam a Surányi által írt vizsgálati lappal, hogy lehetne-e az alapján egy úttal Toxoplasmát és CMV is nézni, de nem:( Megtudtam a nőcitől, hogy a háziorvos simán írhatna ezekre is beutalót, csak biztos nem azért nem akart, mert az pénzbe kerül neki...így már értem...e mellett kiderült, hogy kellett volna adnia spéci csövet a vizeletmintához, de nem adott, de a nőci megkegyelmezett, és adott ott helyben (pedig előtte hallottam, hogy mondja másnak, hogy kerületieknek nem adhat, mert el kell vele számolni).
  2. Szal pénteken kikirándulok a Flórba egy újabb vérvételre.
  3. Ja, és még holnap, mikor megyek vissza a a laboreredményért, megcsináltatom az EKG-t (legalábbis remélem, hogy nincs akadálya), asszem annak rögtön adják az eredményét, és akkor ezekkel visszaslattyogok a házidokihoz. És úgy döntöttem, nem várom meg a jövő hetet, a betöltött 12. hetet, beadatom holnap az influ oltást is, az a pár nap már csak nem számít...és a betegtájékoztatójában is azt írják, hogy nem a "várandósok esetében az Engedélyezést Követő Gyógyszerbiztonsági Vizsgálat szerint a Fluval P vakcina várandósság előtt vagy annak bármely szakaszában való alkalmazása nem jelent kockázatot sem az anyára, sem a magzatra." Úgyhogy most úgy ítélem meg, hogy így biztonságosabb a babunak.
  4. No meg kedden megyek fogorvosi kontrollra, mer az is kell (meg amúgy is időszerű)

Tanulság: ha a következő trimeszteri vizsgálatoknál is kér surányi vmi extra vizsgálatot, inkább akkor mindent kint fogok egyszerre, egy úttal megcsináltatni a Flórban, ott eddig nem volt gondom semmivel.

Amúgy a tüneteim mostanság enyhültek, de azt olvasom mindenfelé, hogy ez ilyenkor normális a 2.trimeszter küszöbén.

Ésés, hétfőn megyünk a kombinált teszt keretében 12. heti genetikai 3d ultrahangra!!!! Úgy várom! De most már nem félek annyira, érdekes. Lehet, hogy még..

Viszont történtek aggasztó dolgok is:
  • Ma azt álmodtam, hogy elvetéltem. Vagyis pontosabban azt, hogy elmentem WC-re és kicsit véres volt a bugyim, mint ha megjönne. És nem akartam elhinni, ezért aztán később elmentem újra és újra WC-re hogy hátha elmúlt, de nem, egyre véresebb lett. És találtam vmi apró, fél centis dolgot is, amit szerencsére nem volt már időm kielemezni, mert felébredtem. Fú,de rossz volt.
  • Heninél kiderült, hogy nem sikerült a mostani lombik se:( Pedig ez már legalább a 3 volt (most nemtom pontosan) Nem értem én ezt, hogy mér van, azt gondolnám, hogy a lombik az már tuti módszer:( És hogy még mindig nem tudják az okot...Nem igaz, hogy nem derítik már ki! (Azért ezt nem szeretem a BMC-ben, meg a többi meddőségiben)
  • Másik Heniinél, aki nem sokkal utánam ment inszemre, meg aggodalmak léptek fel, hogy lehet, mégsem jött össze...de én még nagyon drukkolok, hogy csak a béna UH-k szórakozzanak
  • Dettikénél meg nem lett jó a HSG, ezért laparra küldik, bár tudom, hogy a lombiknál nem akadály, ha ott esetleg kiderül, hogy nem átjárható vmelyik petevezető. Sebaj, arra gondolok, mint anno nálam lapar előtt, hogy így legalább szervileg is tutira bevizsgálják. És utána mehet nyugodtan a lombik végre.

2013. február 1., péntek

influenzapara

Na, a melóhelyemen megdumáltam, hogy az influenza parára tekintettel erre a maradék 4 hétre legyen az, hogy csak hétfőn,szerdán és csütörtökön járok be, akkor is csak 3-ig, a többi nap otthonról dolgozom. El se hiszem, milyen könnyen ment, TaplóT érezte már biztos, hogy ez már sok lenne, ha nem menne bele (vagy attól félt, hogy különben elmegyek táppénzre, mert abba nem avattam bele, hogy nem mehetek el amúgy, ha azt akarom, hogy utána áprilisban elmehessek majd a Terv szerint, ami még mindig nem 100%).

Viszont tegnap a védőnőnél rákérdeztem újra, azt mondta, hogy a 12. hét után már beoltathatom magam, úgyhogy akkor megteszem, ha arra már 3-ból (1.nőgyógy,2.védőnő,3.házidoki) is áldását adja. Jajj, addig már alig van hátra:) Addig meg marad a sál a száj előtt, gyakori kézmosás és a kilincstörölgetés.

Ez a kép már annyira szörnyű, hogy jó:)


Azt írtam már, hogy 11.én megyünk a kombinált tesztre? Már csak 1 hét...

1in3+2, avagy behalok a magyar egészségügytől

  1. Van egyszer a nőgyógyász. Ő mondja, hogy ha megyek a védőnőhöz, az majd elküld engem ilyen általános kötelező vizsgálatokra, és ha már, azok mellé javasolja egy bizonyos Toxoplasma és egy bizonyos CMV (IgM és IgG) vizsgálat elvégzését. Ha már úgyis megyek, kérjem ezeket is majd, de akár az ő lapjával kimehetek az ő kórházába is megcsináltatni.
  2. Aztán van a védőnő, aki igen, megmondja, hogy kellenek ilyen kötelező vizsgálatok, amikre a beutalót a házirvostól kell kérnem.
  3. És akkor van a háziorvos, aki a kötelezőkre odaadja a beutalót (bár nem érzem benne annyira a rutint, mint amit gondoltam, hogy pl. bemondom telefonba, és nélkülem is megírják a beutalókat, és csak érte kell menni, mint sok más esetben), de amikor odaadom neki a nőgyógyász vizsgálati lapját, hogy ő még ezeket javasolja, értetlenkedik, hogy ezek pénzbe kerülnek, nem tud rájuk beutalót adni....én is értetlenkedek...
Szóval mivel már a háziorvos máskor is mondott/csinált furcsát (lapar műtét után azt mondta, ő nem írhat ki betegszabira,táppénzre), körbetelefonáltam, utánaolvastam: A Flór Ferencben (nőgyógy. kórháza, ahol szülni fogok) mondják, hogy persze, ingyen (=TB finansz.) megcsinálják, menjek. A neten jó nagy zűrzavaros tapasztalatokat olvastam, ki azt írja, hogy ingyen volt, ki az, hogy hiába volt beutalója, fizetett érte...mondjuk ezek mind 2007-2011 közötti bejegyzések, tavaly nem témáztak róla.

Tehát:
  1. elmegyek egyszer az újpesti SZTK-ba vérvételre, 
  2. aztán elmehetek külön ki a Flórba egy másikra (most már ráhagyom, nem kockáztatok, hogy ott megcsinálnak-e mindent, meg az SZTK-ba amúgy is akarok menni bőrgyógyászatra is, hogy adjanak vmi 26. kencét/sampont a seborrheás fejemre, ami végre használ is...)

Egyébként meg nem tudom, miért érzi szükségét Surányi dokim ezeknek a vizsgálatoknak, mert ahogy olvastam, ezek háziállatosoknál esélyesebbek, nekünk meg most egy legyünk sincs, de ártani biztos nem árt, ő tudja. Nekem meg csak egy kirándulásomba kerül Kistarcsára.