2012. december 30., vasárnap

tesztek, tünetek, boldog aggodalmak

No, itt az ünnepek alatt még két tesztet csináltam, kezdek róla lejönni.
Egyet DPO 22-ön, mielőtt elutaztunk:




egyet meg tegnap este, miután megjöttünk, itt már gyakorlatilag erősebb a kontroll csíknál, és még át sem nedvesedett az egész, már rögtön ott volt a csík:) (sokan kb. ilyet láthatnak elsőre asszem) :




Sztem többet már nem csinálok, kibírom a pénteki UH-ig...bár még vannak tesztjeim, és jó móka:)

Tünetek, amik aztán lehetnek mástól is, minden esetre újak az életemben:
- mellérzékenység, meg a bimbó+udvar rész tök duzzadt, rém fura
- sokkal gyakrabban fordul elő, hogy éhesnek érzem magam, viszont kevesebbet is eszem, meg finnyás vagyok...tartom is a súlyom, ilyen könnyű még sosem volt:)
- néha olyan nemtudommilyen hisztis hangulatban vagyok, olyan magam sem tudom, mit kéne
- rohadt sokat ásítozom, és nem pörgök 100-on

Ja, és elkezdődött egy újfajta aggodalom hullám, hogy:
- jajj, beleittam Pé aspirin+C-jébe véletlen, baj-e? irány a gugli!
- jajj, ettem egy baconbe tekert májat, szabad-e bensőséget enni? irány a gugli!
- jajj, az eszembe van ám, hogy camambert sajtot nem eszünk, úgyhogy nem eszünk:)
- jajj, a szüleim elkaptak valami kórságot, nehogy én is elkapjam, nem kéne ilyen közel ülni hozzájuk...meg úgy általában emberek közé..:)
- jajj, bedagadt a mandulám, most hogy kezeljem, ha nem szedhetek be akármit? Vagy mint felelősségteljes anya, mennem kéne az orvoshoz? De most csak ügyelet van...és ugye nem nyirokcsomó rák? (Hülye Éva magazin:) ) - utóbbit magam sem gondolom komolyan, nyugi
- jajj, vajon gond lenne, ha innék egy fél pohár vörösbort vagy pezsgőt szilveszterkor? Van aki szerint para, van, aki szerint ez belefér...
- jajj, ugye nem vér folyik belőlem alul? Ja, nem, csak megint az a hülye Utrogestan....(néha semmi nem jön ki, néha meg az egész...)
- jajj, úgy utálom már ezt a titkolózást, ami rohadtul nem könnyű, mennyi is van még vissza? Nem merek a barátaimmal beszélni, nehogy szóba jöjjön...Na meg Csurgón (Pé odavalósi) perszehogy belefutottunk ilyen ősrégi fogggalmam sincs kicsodáikba, akik csak azt tudják kérdezni a házasság után, hogy: "és, gyerek?" (persze, van, itt van a kabátzsebemben...)

Amúgy egyelőre csak anyu meg Ervin (="nevelőapu"), 3 legjobb barátom, 2 ismerős (muszáj volt a jövőbeni pénzügyek miatt-na erről majd egy új posztban), meg aki itt olvassa:), az tudja...Bátyáméknak végül nem mondtuk el, valahogy így jött ki, Pé szülei meg az egészről nem tudtak semmit (nem is nagyon értenék), úgyhogy egyszerűbb így.

2012. december 24., hétfő

2012. december 22., szombat

DPO 18

Most már nem számolom a részeket, mer a végtelenségig fog tartani, punktum:)

Eléggé rászoktam erre a tesztelésre, de ha már van itthon, akkor felélem a készletet...

2012. december 21., péntek

teszt 7.0 + örömkontroll :-)) - 2.széria/13. rész

A mai szokásos:) teszt annál kevésbé volt szokásos, már szinte ugyanolyan, mint a kontroll csík:

Úgyhogy utána szépen mentem is ma a BMC-be, ahogy azt inszem után a fejembe vésték. Sok újat nem tudtam meg, tökre az történt, amire számítottam, de mindent megért az, hogy Szűcs hatalmas mosollyal gratulált:)))) Komolyan, utána remegő lábakkal baktattam lefele a villamoshoz:)
Szóval ez történt pontosan:
Recepción mondtam, hogy ma (is) teszteltem pozitívat, erre mondták, hogy oké, akkor mehetek fel a váróba. (Előttem pont egy nagy dömping volt a lombik utáni reggeli HCG-s vérvételesekből, sajna, amennyire kihallottam a rendelőből, nem sok siker volt...) Legnagyobb bánatomra az inszem társaim sem voltak ott, remélem, csak korábban mentek, és elkerültük egymást. Aztán bementem, jött a felejthetetlen gratulálás:), Szűcs adott még fehér francia drazsé receptet (=Utrogestan), hogy ugyanúgy toljam tovább, és menjek vissza január 4-én UH-ra, és ha minden jól megy, akkor hallunk szívhangot, és akkor az az utolsó vizit náluk. Még megjegyezte, hogy ha neadjaazég bármi gond lenne az ünnepek alatt, a területileg illetékes kórházba menjek. Még bátortalanul odaadtam a sütiket, amit sütöttem ajiba (a mai napig nem vagyok meggyőződve, hogy örülnek neki,és nem inkább pénzt látnának szívesen-lásd Jóbarátok nemtomhanyadikévad karácsonyis része), aztán jöttem is.
Ja, amire nem számítottam: mielőtt behívtak, beült egy "biológus" (a kint várakozótól tudtam meg utólag, hogy ő az), és ő is ott volt bent végig. Aszittem, hogy inszemnél ők nincsenek bent, eddig se jelentek meg valójukban előttem sohasem...Utánam hívtak be még egy párt, akik már nagyon morcosak voltak, hogy mióta ott vannak, és nekik is örömhírt mondtak a reggeli vérvétel alapján, úgyhogy ebből azt raktam össze, hogy az örömhíreseket hagyták utoljára (ami akkor sajna a mai lombikos adagból csak 1 volt+én), és náluk bent van a biológus is. Tehát lombikosok már a behívás előtt tudnak következtetni az eredményre...Ezt csak azért írom le, hogy hátha valakinek a későbbiekben hasznos infó lesz.

Szóval várandós vagyok:), csak maradjon is így 9 hónapig:)

Ja, és várakozási megfigyeléseim:
Fél11-kor értem oda, 11:45 körül végeztem. A földszinten egyébként jó, ha 2 embert láttam, csak Szűcsnél volt ez az "adag", de azokat is pont akkor kezdték el behívni , mikor odaértem (ésténylegúgyhívjákhogyHilda nővér pont akkor vitte fel a kartonjainkat), azért torlódtak fel.


2012. december 20., csütörtök

teszt 6.0 :-)) - 2.széria/12. rész

Mai állás:





Mai elmélkedés:
Olyan béna, hogy arra, hogy ha valaki babát vár a "terhes" kifejezés épült, és terjedt el a köznyelvben...hogy lehet egy pozitív dolognak ilyen negatív mellékzöngéjű neve? Nem is jut eszembe hasonló példa....utána kéne nézni az etimológiájának. Egyébként az én nyelvemre is ez ragadt...

Mai ejnye-bejnye:
Mi a fenéért olvasgatok én a vetélésről??? Hát normális vagyok én???? 

2012. december 19., szerda

teszt 5.0 :-)) - 2.széria/11. rész

Na, az már biztos, hogy pénteken visszamegyek a BMC-be. Amennyire tudom, kb. annyira számíthatok, hogy kapok új Utrogestan receptet, de se UH, se teszt (vér/pisi) nem lesz....pedig olyan jó lenne már UH-n látni, hogy tényleg ott van...na, most meg már az a bajom, hogy túl korán tudtam meg:)
Ja, és tegnap beszereztem egy adag másfajta tesztet ocsóér', úgyhogy tegnap dupláztam kiváncsiságból.
Na, a mai állás:

2012. december 18., kedd

teszt 4.0 :-)) - 2.széria/10. rész

Mai állás:




 Kicsit még mindig nem merem elhinni...

Te jó ég, csak nehogy kamaszkorában tudja meg, hogy már az első napjait dokumentáltam:)

2012. december 17., hétfő

teszt 3.0 :-) - 2.széria/9. rész

Mivel ma hajnali 2 után egészen ébredésig nem voltam pisilni (jee:)), gondoltam, hát csak ki kell használni ezt az adagot...és ez már határozottan erősebb csík lett:) Most már kezdem azt gondolni, hogy ez már nem a tüszőrepesztő hatása, pláne, hogy erősödik, és nem halványodik.
Itt az eddigi összes teszt:
  • A DPO11, és 12-es már egy száraz teszt, míg a 13-as még friss, úgyhogy nem feltétlen szabad összehasonlítani jelen képen látható állapotuk alapján
  • Igen, a 2. nem tévedés, Pé is ki akarta próbálni a tesztelést. Ő úgy néz ki, tuti nem terhes:)
Rém mókás ez a tudományos megfigyelés, sokkal viccesebb, mint korábban, a csutka negatívoknál...

Most már azt is le merem írni (a korábbi napokban tartottam tőle, hogy csak tudat alatt tüneteket keresek), hogy pár napja "érzem" a hasam, illetve mintha a melleim is furák lennének...valahogy jobban útban vannak, pedig nem mondhatni hogy ezek az "óriási" méretek valaha is zavartak volna...ja,és fázom pólóban és nadrágban a 28 fokosra fűtött lakásban (mondjuk ez lehet, más miatt van)

2012. december 16., vasárnap

teszt 2.0 - 2.széria/8. rész

Na, hát ma sem jött össze a koncentrált pisiből teszt, mivel azt kb. hajnali 5 körül félálomban ejtettem meg, úgyhogy maradt a tényleges ébredés utáni.
Amúgy vicces volt, amikor alvás közben éreztem, hogy ki kéne mennem pisilni, mondogattam magamnak, hogy ebből tesztet kéne csinálni, jó, de még nem vagyok ébren, akkor tartogatom, amíg fel nem ébredek tényleg. Aztán miután azt álmodtam, hogy pisilek, jobbnak láttam mégis kimenni...de wc-n félálomban is még az járt az agyamban, hogy jó, de nem engedem ki mindet, hogy maradjon későbbre, a tesztre:)
Na, szal ma is csutka ugyanolyan lett, mint tegnap, Pé szerint is, aki két horkantás között ránézett.
Mivel megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy ez a teszt alapból ilyen (most használtam először), megcsináltam vízzel is kíváncsiságból, na azzal tökfehér lett. Úgyhogy valami HCG dolgozik bennem, de még nem merem elbízni magam, mert ez még lehet akármi. Elvégre nem véletlen szabták ki a 21-ét eredményhirdetésnek.
Ja, amúgy vicces, mert ugye 21-ére riogatnak a világvégével...no hát az biztos, hogy meghatározó lesz az a nap nekünk mindenképp, de remélem, hogy pozitív értelemben...

Ja, és eddig nem írtam, de kb. 2 napja volt egy enyhe szurkálásom, ami lehet akár premenstruációs is, vagy beágyazódásós, mint tudjuk.

Az biztos, hogy ebben a ciklusban már voltak olyan hétköznapi tüneteim (ovulációnál és a luteális fázisban is), amik korábban a büdös életben soha. tehát pl. most biztos vagyok benne, életemben először, hogy volt peteérésem.

Most kicsit lassítok, és majd csak 2 nap múlva csinálok újra tesztet...asszem...végülis még van vagy 6....és én amúgy is szeretek kísérletezni, meg megfigyelni...:)

2012. december 15., szombat

teszt 1.0 - 2.széria/7. rész

Na, miután Pével megállapodtunk, hogy csak vasárnap tesztelek, ma csak rábeszéltem, hogy csináljunk már egyet (nem első pisiből, mert mire ő felkelt, és rábeszélhettem, már voltam párszor:) ).
És egy nagyon halvány vonalat látni vélünk rajta mindketten. Eddig mindig csutka negatívokat láttam, de ez most tényleg kicsit halovány.
Egyelőre ez annyira elég, hogy még fenntartsa a reményt, de azért ennyiből még nem gondolom, hogy tuti siker...holnap reggel első pisiből újra megnézzük. (Van vagy 10 tesztem:) ) Még csak DPO 11 van.

Itt egy nem túl jó kép, de a valóságban egy fokkal jobban látszik:

2012. december 9., vasárnap

Ördög Nóri

A Fókuszt kifejezetten nevetséges műsornak tartom, de ezt a videót én is megkönnyeztem kivételesen...örülök, hogy összejött nekik, pláne, hogy bár én személyesen nem ismerem Nórit, de azoktól, akik ismerik, csak pozitívat hallottam róla.
Azért meg külön riszpekt, hogy beszélt róla, mert kell, hogy az emberek, akik (szerencséjükre) ezeket a dolgokat nem tapasztalják, azért kicsit képbe kerüljenek ezzel kapcsolatban is.
Nem is emlékszem, hogy milyen más ismert személy hozott ilyet nyilvánosságra korábban.


2012. december 4., kedd

+2

Ja, és két dolgot vettem ma észre:
1. Inszem előtt elmentem pisilni, és olyan váladék távozott belőlem, mint amikor a pasicucc egyben távozik együttlét után...csak úgy néztem...(bocs, kevésbé gusztustalanul nem bírtam leírni)
2. Inszem után most délután mint ha kicsit úgy fájt volna, mint amikor megjövős..

Az okokat nem keresem (bár tuti az ovuláci jelei), biztos normális, csak tapasztalatot osztok:)

2. Inszemináció - 2.széria/6. rész

No, megtörtént a 2. inszem is, ami teljesen más hangulatban, körülmények között telt mint az első.
Már akkor sejtettem, hogy most sok másik beavatkozás lesz, mikor a Zuram 8-ra ment, és 9 után végzett...Azért csak odamentem 10-re jókislány lévén (mivel azt mondták), ezt követően 12-ig ott ültem a recepció előtt a váróban (fél szemmel benéztem az 1-es kórterembe, tele volt, utólag is az jött le, hogy sokan voltak) Aztán a váróban maradt még 2 másik sorstárssal együtt szóltak nekünk, felmentünk az 1. emeleti kórterembe a kicsit posztapokaliptikusan üres folyóson (a valamikori reumatológia vagy minek a hűlt helye), na és így rögtön "egymásra találtunk így 3an" ettől fogva kvázi együtt csináltuk végig az egészet végigtraccsolva, mint valami teadélután:) Átöltöztünk ,aztán már mennünk is kellett le a műtőbe, és szépen egymás után megvolt az "eset". Szokásos negyed óra fekvés, aztán rendelőbe zárójelentésért át, mivel csak mi voltunk már ott, rögtön megkaptuk (gondolom, bentről Szűcs meghallott minket:), és jött is ki a vizsgálóból, hogy jöhetünk).
Szokás szerint ma még együttlétet javasolt, holnaptól 3x1 Utrogestan hüvelykapszula, 21-én pozitív teszt esetén vissza kontrollra.
Mondtam neki meg az asszisztensének, hogy ha neadjaazég az ünnepek előtt nem találkoznánk már, kellemes ünnepeket, erre végre! megejtettek egy mosolyt:)

Szal, összességében az egész sokkal jobban telt, olyan rutinosan mentem már, már nem volt az a fennköltsége, vagy túlparázása, vagy micsodája az egésznek, és külön jó volt, hogy voltak sorstársak, és nem egyedül kuksoltam. Az egyik lánynak az első volt, rajta még éreztem azt az izgatottságot. A másiknak már van egy kislánya, akinek a neve, Zorka, nagggyon durva! (a mi lányunkat is így fogják hívni), és ő 2. inszemre sikerült! Remélem, ez szerencsét hoz. Ja, és mindketten velem egyidősek voltak, úgyhogy végre, nem éreztem magam fiatalnak se. Ja, és ez a Zorka mama olyan hihhetetlen lazasággal kezeli az egész ügyet, hogy megfogadtam, én is visszaveszek most, és nem fogok annyira ráparázni az egészre. Mert tudom, az utóbbi időben kicsit elvetettem a sulykot, amit sajnos Eszter hozzászólása indított meg (bocs, ez így van, de ne értsd félre, nem a te hibád).

Úgyhogy most a karácsonyi készülődésnek szentelem magam, pláne, hogy betegállományba kértem magam, és idén már nem dolgozom:) Aprópó, betegállomány: a kakit ma tortára az kente, hogy 2 órát ültem a háziorvosnál, mire sorra kerültem (hehe, sor, az nincs is, mert ezért-azért vagy 20 rutinos intézte el az ügyét előttem....) közölte velem a nővérke, hogy hát mér nem szóltam, nem kellett volna várnom....pff...

Ja igen, és a mocskos anyagiak: ez menet 87 770 Ft-ba került (najó, valójában 70 071Ft-ba, mert "fű alatt" meg tudtam venni párat:)...)

2012. december 2., vasárnap

TSH helyreigazítás

Te jó ég, most olvastam el újra azt az orvosi tájékoztatót, aminek a véleményére alapoztam a TSH parámat, és:
nem MINDENKIRE általánosságban írja a 2-es max. értéket, hanem a pajzsmirigy alulműködőknek...ezért kell végigolvasni egy szöveget, és nem kulcsszóval rákeresni...asszem sikerült beleesnem a net félreinformáló hálójába, ami ellen úgy küszködtem mindig is:S
Ideje kicsit visszavennem...
Minden esetre tényleg jó nagy zavar van-e téren, főleg a neten. Vajon ezek is azért alakultak ki, mert mások is félreolvasták? (pletyka szituáció)

Tehát, normális az érték 4 alatt is, csak (utólag megfejtve Szűcs pénteki és korábbi mormogását) lombik esetén viszik lejjebb, gondolom, biztos, ami biztos alapon, mivel ott a beágyazódás a kritikus pont, mivel "megerőszakolva" rakják be az embriót.
(Inszemnél meg ugye még ott tartunk, hogy a megtermékenyülés a kritikus.)