2012. október 27., szombat

Most jó, vagy mégsem jó?

Az előző bejegyzésemhez hozzászólók elbizonytalanítottak, ami nem nehéz, mert egészségügyi téren, főleg a "nőgyógyászati bajom" terén már annyi rossz tapasztalatom volt, hogy már senkiben nem tudok teljesen megbízni, nem tudom, kinek hihetek...Több szem többet lát alapon biztos nem ártana, ha azon nyomban elrohannék a Mensmentisbe (ha már a csapból is ez a név folyik), hogy ott is mondjanak véleményt, csak hát a pénztárcánknak nem mindegy, nem vagyunk abban a helyzetben...(na meg persze nyilván csak munkaidőben van rendelés) Ettől függetlenül lehet, hétfőn kérek egy időpontot - azt hallottam, amúgy is csak több hétre előre lehet kapni -, max. majd lemondom.
A nagy agyalás közepette csináltam diagramot az eddigi glükóz és inzulin értékeimhez:




2012. október 24., szerda

IR kontroll

No, pénteken hosszú idő után újra "ellátogattam" Surányihoz.
Kicsit elfogott a "nosztalgia", ahogy haladtam kifele a HÉV-vel, no meg a vizit utáni kötelező IKEA sem maradhatott el, ha már azon az általam amúgy járatlan vidéken jártam:)


Na, de a lényeg:
Azt mondta, hogy a mostani cukorterhelésem eredménye normális, és nem javasolja a gyógyszeradag emelését egyáltalán.

És a meglepetés:
UH-val megvizsgált, és azt látta, hogy az eddigiekkel ellentétben teljesen normálisan néznek ki a petefészkeim, nem policisztásak (mondjuk én nem láttam a különbséget)!
Ráadásul erről a ciklusról próbálkozásilag teljesen lemondtam alapból, mert hát olyan, hogy bármilyen gyógyszer, külső szer nélkül lett volna valaha peteérésem, olyat még nem láttam. Erre ott figyelt egy 15,7mm-es domináns tüsző a bal petefészkemben, láttam a 2 szememmel:) Hát kb. olyan érzés lehetett, mint amikor a várandósok meglátják a petezsákot először az ultrahangon:)




Tehát úgy néz ki, hogy másfél év után rendeződni látszanak a dolgok, úgy tűnik, csak idő, több idő kellett neki, mint gondoltam, de én még mindig nem hiszem el...ez biztos csak valami kivétel.
Ráadásul pont most, amikor nem igazán diétáztam és mozogtam, és vissza is jött rám pár kiló..

Szóval, nem is tudom, mit gondoljak. Elsőre nagyon megörültem, aztán ahogy továbbrágtam a dolgot, elbizonytalanodtam, úgyhogy inkább abbahagytam:)

Ja, egyébként csak úgy kíváncsiságból, megfigyelési szándékkal csinálgatok ovulációs tesztet, hát, nem tartom túl reprezentatívnak (hol halvány, hol semmi, hol erősebb, össze-vissza). Surányi doki meg is erősítette, hogy nem is az, mert az LH szint sok mindentől függ...

És a továbbiak:
25-én, azaz holnap kezdem szedni a Duphastont, úgyhogy hacsak ebben a meglepi ciklusban nem lesz még nagyobb meglepi, akkor az 5-ei héten megyek vissza kezdeni a következő stimut.

2012. október 17., szerda

Kulisszatitkok

Mivel most nem nagyon tudok új dolgot írni a nemzőképességemről, írok hát magáról a blogról, mert vannak kérdéseim, hátha megválaszolja őket valaki....

Szóval itt, az "Üzemeltetési Osztályon" jó pár statisztikát meg lehet nézni napi, heti, havi és mindenkori bontásban is:



- Hány "oldalmegjelenítés" (=olvasások száma) történt:
Szóval, nagyon durva, de már több, mint 2000 oldalmegjelenítés történt! Ami nekem nagyon soknak tűnik, mert az elején kb. azért kezdtem el, hogy kiírjam magamból a dolgokat. De aztán lehet, hogy ez nem is sok, nem tudom.
Amúgy rém kíváncsi vagyok, hogy ez hány embert takar a valóságban, tehát hány visszajáró olvasó van...úgyhogy kedves Visszajárók! Légyszi, erre a posztra az alján nyomjatok egy "sorstárs vagyok"-ot, ez lesz az én kis visszajelzési statisztikám:)
 
- Melyik webcímről jöttek ide a "látogatók":
Na ez a legérdekesebb...ugyanis az tök természetes, hogy a google.com meg a fórum, ahol "aktív" életet élek szerepel a listán, no de egy csomó másik blog is van...:
  • vannak nyitottak, ahova hiába látogatok el, nem találom a hivatkozást ( :-O )
  • van egy, ami külön büszkeség: a golyahozza.blogspot.hu gazdája kirakta a főoldaláraa hivatkozásomat ajánlóul:) Ezúton köszönöm neki! (Csak rájönnék, hogy lehet ilyet beállítani...)
  • van egy, amit nem tudok megnézni, mert zárt, egy bizonyos martina-macika.blogspot.hu: na, innen rendszeresen vannak látogatók, mint már korábban is írtam, kíváncsi vagyok, hogy miért...(bár lehet, hogy csak ugyanazért, mint golyahozzánál)
- Melyik országból: itt is vannak érdekesek:) Az EU-n kívül Oroszország és az USA is

- Milyen kulcsszavak keresésével kötöttek itt ki: no hát, itt jellemzően a BMC és annak variánsai szerepelnek

- Melyik bejegyzést hányan olvasták - ez szerintem nem túl reprezentatív, mivel vszeg a bejegyzés megnyitását veszi alapul, pedig egy adott hossz alatt a teljes megjelenik a főoldalon. gondolom én.


- Meg azt is, hogy melyik böngészőt használják, de ez engem meg annyira nem izgat:)


Szóval, valaki legfőképp azt árulja el nekem, mi hír járja martina-macikánál...
UPDATE: elárulva:)

2012. október 8., hétfő

Önszorgalmi vércukorterhelés vizsgálat

Megint bebizonyosodott, hogy jó pénzért mindent megkap az ember normálisan, és a TB ellátás elmehet a francba...meg az is, hogy kötelezően fizetni kell...
Pénteken elmentem vércukor terheléses vizsgálatra:
- Neten rákerestem, kiadott egy olyat, ami a Mammut tetején van (nekem az jó, mert onnan gyorsan beérek melóba, meg gondoltam, a két üres órában van mit nézelődni...), felhívtam őket, mondták, 8100 körüli pénz, két nap múlvára kaptam is időpontot, és kész. (azért döntöttem a fizetős mellett, mert ez így még mindig olcsóbb volt, mint ha elmegyek Surcihoz, hogy szeretnék egy ilyen vizsgálatot, és ő ír ki TB finanszírozottra, és fizetem ezért a 10.000Ft-os vizsgálati díjat....no és nem kell persze Kistarcsára kimennem a vizsgálatra)
- Odamentem, halál kedvesek voltak, kulturált környezet, semmi várakozás, ahogy azt az ember elvárná.
- 4 óra múlva! már küldték is E-MAILEN! a leletet. (Nem ám 2-3 hét múlva be lehet menni érte személyesen) tiszta 2012:)

Itt az eredmény:

Név:                             Eredmény:           Referencia:    
-----------------------------------------------------------------
Glükóz                           4,9 mmol/L         3,5 - 6,1     
Glükóz terhelés 60'              4,7 mmol/L         3,1 - 10,5    
Glükóz terhelés 120'             4,8 mmol/L         3,1 - 7,5     
Inzulin                          6,6 mIU/L          1,9 - 23,0    
Inzulin terhelés 60'             20,5 mIU/L                        
Inzulin terhelés 120'            25,0 mIU/L                        
HOMA-IR                          1,4                    - 4,4 



E szerint a 120-as inzulinom van épphogy a referencián túl, ami jobb eredmény, mint a másfél évvel ezelőtti, amikor "felfedezték" nálam az IR-t. Akkor a 60 percesem volt 75 körül. Tehát laikusként, és az utána olvasások alapján ez nem rossz, bár azt gondolom, hogy a gyógyszer szedés mellett, azért lehetne jobb is...úgyhogy most az a terv, hogy visszamegyek Surcihoz ezzel az eredménnyel. És mindezt úgy időzítem, hogy a 13 nap körül, hogy nézzük, hátha van spontán tüszőérés, vagy ha nincs, bízom benne, hogy felírja a Duphastont, és elkezdhetem szedni előbb, nem úgy, mint Szűcsnél, hogy meg kell várni a 35. napot... Így "lefaraghatunk" 2 hetet a várakozásból.

Inszem utáni vérzés

Leírom, mert elég furcsa vérzésem a sikertelen inszem után: 2 napig intenzíven, tehát minden átmenet nélkül kezdődött, és végződött, mint ha csak megnyitották volna a csapot, aztán miután már azt hittem, hogy elmúlt, mert 24 órája egy kis "színezés" se volt, egyszer csak újra véreztem, úgy, mint amikor kezdődni szokott, görcsöléssel együtt....:O
Biztos befolyásolja a hormonkezelés, amit az inszemhez kaptam...

2012. október 3., szerda

Jövőkép

 Na, és akkor most kiírom magamból, ami a legjobban aggaszt: a jövőképem:

Ugyebár minden erőmön azon vagyok 2 éve, hogy a kétéves tervem teljesüljön, vagyis, hogy babát várok, aztán babázom....utána meg majd foglalkozom a "karrier" kérdéssel. viszont most szembesülnöm kell vele, hogy matematikailag most már tutira a "karrier" kérdést előbb elő kell vennem, sajnos. Ugyanis mint már írtam korábban, február 28-áig van munkám...
És hát újra számoltam:
- ha feltételezem, hogy legközelebb november végén van esélyem teherbe esni, akkor legkorábban 2013. augusztusában szülök.
- Ha márc. 1-től álláskereső lennék, és a jelenlegi kedves politikának köszönhetően csak 90 napig jár az álláskereső járadék, azzal együtt az egészségbiztosítási idő. Tehát 2013.05.28-ig lesz biztosítási viszonyom.
- Asszem a GYES (vagy hogy nevezik) igénylés előtt max. 45 napig lehet biztosítás nélkül lenni (már 2x átrágtam a húszezer oldalas leírást, de nem emlékszem pontosan, meg nem is értem biztosan) Tehát így nem jön ki sehogysem, mindenképp kell valami új munkaviszony...
De legalább attól már nem kell tartanom, hogy január-februárban úgy megyek állásinterjúra és/vagy új melóhelyre, hogy takargatnom kell a hasamat...
Na de akkor is, hogy menjek így új munkahelyre, hogy közben folyton vizsgálatokra kell járnom, és akármikor terhes lehetek? Mert ugye 1. ha őszintén elmondom, hülye lesz bárki is felvenni, 2. nem is szívesen beszélnék róla, 3. titkolni meg nem tudom, hiszen állandóan hiányoznom kell melóból....

Lehet, kicsit zavarosan írtam le, mert nekem is zavaros, sok a bizonytalan tényező....

Az is lehet, hogy más úgy látja, hogy túlaggódom a helyzetet, de engem ez már hónapok óta feszeget, és fog is egyre inkább, úgyhogy akinek van javaslata, mit tegyek, ne fogja vissza magát, és ossza meg, legyen szíves!


Ugyanitt vennék megmaradt Duphastont, Merionalt, Pregnylt és Utrogestant, szintén bejegyzésbe írjon, légyszi, akinek van.

1. inszemináció végeredmény - 1.széria/8. rész

Ma "beköszöntött Piroska", úgyhogy tuti nem sikerült.
Természetesen kivagyok, mert az lenne a nemnormális, ha nem lennék, de próbálom tartani magam, és tervezni a jövőt.
Pénteken elmegyek, csináltatok egy cukorterhelést, mivel lassan másfél éve volt az előző. Kíváncsi vagyok, hogy áll most az inzulinom, és hátha segít a célba éréshez.

2012. október 1., hétfő

teszt 2.0 és 3.0 - 1.széria/7. rész

Ma, a "hivatalos tesztelési napon" (DPO 18 egyébként) is negatívat teszteltem, sajnos. Nem ért túl váratlanul, mert már csináltam egyet tegnapelőtt is, és az is negatív volt. Úgyhogy tegnap már nem is használtam az Utrogestant, mert egyes vélemények szerint késleltetheti a menstruációt, és akkor inkább jöjjön már meg mihamarabb. Persze még se híre, se hamva. Jó lenne azon ritka kivételek közé tartozni, akiknek a tesztek fals negatívat mutatnak, de már nem reménykedek benne.
Viszont 'komolyan' megvan, mihez kezdek márc. 1-től munka téren! Teszteket fogok forgalmazni, van rá kereslet.

Egyre inkább azon gondolkozom,  - pláne azután, hogy már az én drága férjem is rákérdezett, hogy honnan lehet tudni, hogy tuti volt most tüszőrepedés és peteérés akkor - hogy azért csak megnyugtató lett volna, ha inszem előtt rögtön csinál egy ultrahangot, és csekkolja a tüszőrepesztést. Ha már úgyis szét volt rakva a lábam, és ott volt mellettem az UH készülék...2 perc lett volna, hiába, a futószalagba nem volt beprogramozva...Legközelebbinél tuti kérni fogom most már.

Rövidtávú tervek:
Arra gondoltam, hogy most akkor kéne csináltatni újra egy terheléses cukrot, és visszamenni vele Surcihoz majd az olyan 13 nap környékén, egyrészt azért, hogy legyen egy inzulinrezisztencia kontroll, másrészt abban bízom, hogy megvizsgál akkor, és úgyis látja, hogy nincs peteérés, ezért simán kiírja nekem a Duphastont, és ezzel "spórolok" 2hét várakozást, mert hogy Szűcs csak a 35. napon lenne hajlandó erre.