2012. augusztus 27., hétfő

Sínen vagyunk! - 1.széria/1. rész

Na, végre, ma minden úgy történt, ahogy reméltem, a legnagyobb rendben:)

Azért most is volt némi izgalom: miután múlt kedden beszedtem este az utolsó Duphastont, és hátradőltem, hogy jó, akkor most péntek előtt nem fog megjönni, szokása szerint. Na,erre másnap délután már elkezdett pecsételni, aminek az lett az eredménye, hogy a 3. ciklusnap, amikor vissza kell menni a stimuláció kezdésre szombatra esett...
Fesztiválozás közben megvitatva a dolgot, úgy döntöttem, hogy attól még hétfőn fogok visszamenni (aznap még úgyis szabin vagyunk, és így nem kell Szegedről pénteken ezért feljönni, aztán vissza, ami megint idő és pénz), majd egy napot "elhazudok", és azt mondom, az a 4. napom. Nem hiszem, hogy 1 nap bármit befolyásolna, pláne nálam, amikor nem hogy egy teljes ciklus alatt, de még 1 nap sem történik semmi odabent beavatkozás nélkül.

Szóval ma nyugisan visszamentünk, 11-re, az eddigi tapasztalatok és vélemények alapján, 1 órát vártunk, aztán pikkpakk ultrahang, 1 perc konzultáció, két recepttel a kezemben viszontlátásra.
Na jó, kifejtem az 1 percet:) : 2 napig 1-1 ampulla Merional szurkodás, aztán már csak 2/3 jövő hétfőig, amikoron menjek vissza ultrahangra. Pont ennyit mondott Szűcs doki, ja és e mellett még úgy érezte, azt fontos elmondania, ha azt elmagyarázza, hogy az 1 amplullából majd hogy csináljunk 2/3-ot...:)
Szerencsére mivel már jó sokat tájékozódtam az inszeminációról, nem ülök most itt kérdésekkel a fejemben, de ide komolyan nem szabad felkészületlenül menni, mert aztán csak pislogsz, mivel a pörgetés miatt, míg bent ülsz a dokinál, azt nem bírod felfogni, amit mond, nem hogy még eszedbe jussanak a kérdések, még ha fel is írtad őket előtte...

Szóval most mindketten örülünk, és azt érezzük, hogy eddig most vagyunk a legközelebb a célhoz. Olyannyira, hogy most attól sem félek, hogy esetleg a férjuram elutazásáig nem jön össze az a tüszőérlelés....ennyi hormontól már csak meglesz jövő hétre, vagy azutánra "legrosszabb" esetben.

Ja, és a gyógyszer vásárláshoz 1 jó tanács: 10 ampulla Merionalt írt fel, amiből mint itthon utólag megláttam a neten, van 1db-os és 10db-os kiszerelés. Mi 10 1db-os kaptunk, ami így 27 ezer forint volt durván, de ha 1 10db-os kapunk, az csak 23 ezer lett volna...nemtom, hogy a gyógyszerész lány miért nem olyat adott, de jobb ezzel is számolni, mert ha előre tudom, akkor lehet, szóltam volna, és akkor rájön, hogy van olyanjuk is, és azt adja, vagy ha nem, akkor csak 7-et kérek, mert annyi kell jövő hétfőig, és ha még azután is kell, akkor max. iratok még fel aznap.

2012. augusztus 17., péntek

Túl fiatal?!

27 éves vagyok, és ezért többször éreztem már azt mások hozzáállásában, hogy "jajj, mit akarok, mit aggódom, még tök fiatal vagyok, van egy csomó időm"....
Szörnyű ez a "normalizálás": a mai világban már inkább az az átlagos, hogy 30 alatt nem szülnek a nők, holott szüleink, nagyszüleink korában aki 25 évesen nem "tudta már le" a szülést, azt szólták meg. 

Én úgy érzem, hogy nincs már csomó időm, mi most szeretnénk babát (és egyébként is mindig úgy voltam vele, hogy nem akarok 30-on túl szülni, ismerve a köztem és anyukám közt lévő generációs szakadékot, stb.) És 2 év próbálkozás után az ember már amúgy sem tudja úgy érezni, hogy van még sok ideje. 


Egyébként rém csitrinek éreztem eddig magam a BMC-ben, ahányszor ott voltam, a csupa kinézetre 35-45 éves nő között....nem jó egy a gyerekvállalás kitolódási tendencia szerintem. ilyen szempontból örülhetek, hogy már korábban voltak intő jelek, hogy itt meddőségi probléma lesz, és kvázi időben nekiálltunk a probléma megoldásának.

2012. augusztus 9., csütörtök

1000.

Hát ennek meg külön bejegyzést kell szentelnem:
Mindjárt eléri a blog az 1000. megtekintést!!!:) Nem gondoltam volna, hogy ennnyien fogják ezt olvasni, így úgy érzem, van értelme.

Ami még külön érdekes, hogy egy bizonyos "martina macika" blogról jöttek többen át a blogra, vajon hivatkozott rám egy bejegyzésében? A blogja privát, úgyhogy nem tudom...minden esetre megtisztelő, ha így van.


ütemterv módosítás

Szerencsére annyira jól telik a nyár, hogy meg sem írtam, végül hogy határoztam, mivel közben a fórumon a lányok még elláttak tanácsokkal:
- Bár írtam Surcinak, sajnos nem válaszol:(, gondoltam rá, hogy elmegyek hozzá személyesen, de az idő, és egy újabb 10-es, és őszintén szólva feleslegesnek tartom. Akárhogy is olvastam utána, sztem elég az 2x750mg Merckformin nekem, és megbízom a korábbi javaslatában, míg Szűcsben nem ebben a kérdésben.
- Úgy döntöttem, hogy csak teszteltem (2x is), és nem megyek ilyen istenbizony nem vagyok terhes csekkolós ultrahangra, mivel annak sincs sok értelme, és elmenne vele 1 nap szabim...ha netán terhes lennék, kiderül, ha nem jön meg a Duphaston után se, és Duphaston nem árthat terhesen, legalábbis az elején van, akinek külön felírják.
- Mivel aug. 21-26-ig elmegyünk SZIN-re a remélhetőleges utolsó fesztiválozásunkra, úgy szeretném időzíteni, hogy utána levő hétfőre essen legkorábban a 3. nap, amikor mehetek a kezdő ultrahangra. Tehát 12-én elkezdem szedni a Duphastont most (ha addig nem jön meg, hehe).
- viszont csak hogy most megint legyen min görcsölni, az én férjuram szept. 19-22-ig Hollandiába megy melóügyben, nekem meg akkortájt lesz a 26.-29. ciklusnapom, úgyhogy nagyon remélem, hogy addigra "lezavarjuk" peteérést, mert ha akkora fog esni, az gáz. Pláne, hogy ki tudja, mennyi pénzt fogunk beleölni a hormonokba...akkor az mind pénzkidobássá válna. Az idő vesztésről már nem is beszélek....úgyhogy drukkoljatok.